Αύξηση κερδών εξαμήνου 45% για την Anglo American

Ο μεγαλύτερος όμιλος ορυχείων στον κόσμο ανακοίνωσε αύξηση κερδών β’ εξαμήνου 45% στα 1,2 δισ. δολάρια. Τα κέρδη είναι χαμηλότερα από της ανταγωνιστικής BHP Billiton, εξαιτίας της ανόδου του νοτιοαφρικανικού ραντ έναντι του δολαρίου.

Αύξηση κερδών εξαμήνου 45% για την Anglo American
Ο μεγαλύτερος όμιλος ορυχείων στον κόσμο, η Anglo American, ανακοίνωσε αύξηση κερδών β’ εξαμήνου 45% στα 1,2 δισ. δολάρια. Τα κέρδη είναι χαμηλότερα από της ανταγωνιστικής BHP Billiton, επειδή η άνοδος του νοτιοαφρικανικού ραντ έναντι του δολαρίου μείωσε τα κέρδη.

Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 83 σεντς ανά μετοχή έναντι 832 εκατ. δολ. ή 59 σεντς ανά μετοχή στο αντίστοιχο περσινό διάστημα. Οι πωλήσεις εκτινάχθηκαν 29% στα 16,6 δισ. δολάρια.

Ο όμιλος επιχειρεί να επεκταθεί σε άλλους χώρους πέρα από τα ορυχεία χρυσού και πλατίνας στη Νότιο Αφρική, καθώς η τριετής αναρρίχηση του ραντ έχει οδηγήσει σε ανατίμηση του νομίσματος 96% έναντι του δολαρίου και πλήττει τα κέρδη.

Η BHP Billiton στην ανακοίνωση των δικών της αποτελεσμάτων είχε αποδώσει τον διπλασιασμό των κερδών της στις αυξημένες πωλήσεις χαλκού, άνθρακα και άλλων εμπορευμάτων στην Κίνα.

Ο χαλκός και τα υπόλοιπα βασικά μέταλλα συνέβαλαν το μέγιστο στα ετήσια κέρδη της Anglo, παράγοντας τα 1,04 δισ. δολ. ή 39% επί του συνόλου των ετήσιων κερδών 2,69 δισ. δολαρίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v