Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Κίνα ξεπερνά την ΕΕ σε παραγωγή αυτοκινήτων

Εάν επαληθευτούν οι προβλέψεις που αναφέρουν οι Financial Times, τότε η φετινή χρονιά θα είναι ορόσημο για την Κίνα και θα εντείνει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία τον τελευταίο χρόνο.

Η Κίνα ξεπερνά την ΕΕ σε παραγωγή αυτοκινήτων
To 2013 θα είναι η χρονιά που η Κίνα θα ξεπεράσει για πρώτη φορά την Ευρώπη ως προς την παραγωγή αυτοκινήτων. Εάν επαληθευτούν οι προβλέψεις που αναφέρονται σε δημοσίευμα των Financial Times, τότε η φετινή χρονιά θα είναι ορόσημο για την Κίνα και θα εντείνει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία τον τελευταίο χρόνο.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται ότι φέτος θα κατασκευαστούν στην Κίνα 19,6 εκατομμύρια αυτοκίνητα και άλλα οχήματα χαμηλού βάρους έναντι 18,3 εκατομμυρίων στη Γηραιά Ήπειρο. Οι προβλέψεις αυτές έγιναν από 5 διαφορετικές ερευνητικές ομάδες για λογαριασμό των FT. Σημειώνεται ότι στην ευρωπαϊκή παραγωγή περιλαμβάνεται η αυτοκινητοβιομηχανία στη Ρωσία αλλά και την Τουρκία.

Σε διεθνές επίπεδο, αναμένεται οριακή ανάκαμψη της αυτοκινητοβιομηχανίας το 2013 με αύξηση της παραγωγής κατά 2,2% έναντι 4.9% το 2012.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v