Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Gross (Pimco): Βλέπει αύξηση ανεργίας το 2013

Αντιστροφή της πορείας της ανεργίας στις ΗΠΑ και άνοδό της προβλέπει για το 2013 ο Bill Gross της Pimco. Παράλληλα, αναμένει χαμηλότερες αποδόσεις από μετοχές και ομόλογα, αλλά και αύξηση της τιμής του χρυσού.

Gross (Pimco): Βλέπει αύξηση ανεργίας το 2013
Αντιστροφή της πορείας της ανεργίας στις ΗΠΑ και άνοδό της προβλέπει για το 2013 ο Bill Gross της Pimco, σύμφωνα με το CNBC. Παράλληλα, αναμένει χαμηλότερες αποδόσεις από μετοχές και ομόλογα, αλλά και αύξηση της τιμής του χρυσού.

Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Β. Gross προέβλεψε ότι οι μετοχές και τα ομόλογα θα αποδώσουν λιγότερο από 5%, η ανεργία θα κινηθεί στο 7,5% ή και υψηλότερα, ενώ η τιμή του χρυσού θα αυξηθεί.

Οι προβλέψεις του για την ανεργία συγκλίνουν με τη θέση της Pimco για το «νέο κανονικό», που επιβεβαιώνει την ύπαρξη υψηλής ανεργίας, επιβραδυμένης ανάπτυξης και ελεγχόμενης απομόχλευσης για τις ανεπτυγμένες χώρες μακροπρόθεσμα.

Οι οικονομολόγοι προβλέπουν ότι την Παρασκευή θα ανακοινωθεί πως η ανεργία στις ΗΠΑ παρέμεινε τον Δεκέμβριο αμετάβλητη στο 7,7%, έναντι 8,5% την αντίστοιχη περίοδο του 2011.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως, αν και οι οικονομικές προβλέψεις του Gross είναι ακριβείς, οι εκτιμήσεις του για την αγορά γενικά δεν ήταν εύστοχες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v