Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στις 12/2 πιθανότατα το μνημόνιο για Κύπρο

Την 12 Φεβρουαρίου, προσδιορίζει ως την επικρατέστερη ημέρα για την υπογραφή μνημονίου μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας με την τρόικα, ο επικεφαλής του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων του Eurogroup, Τόμας Βίζερ.

Στις 12/2 πιθανότατα το μνημόνιο για Κύπρο
Την 12 Φεβρουαρίου, προσδιορίζει ως την επικρατέστερη ημέρα για την υπογραφή μνημονίου μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας με την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, ο επικεφαλής του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων του Eurogroup, Τόμας Βίζερ, ο οποίος δηλώνει ότι η Λευκωσία έχασε, λόγω κωλυσιεργίας, το τραίνο για το κλείσιμο ενός μνημονίου μαζί με την Ελλάδα.

Όπως μεταδίδει το ert.gr, σε συνέντευξή του ο κ. Βίζερ ρίχνει ευθέως την ευθύνη στην κυπριακή κυβέρνηση για την καθυστέρηση που παρατηρείται στη συνομολόγηση συμφωνίας και κάνει λόγο για κωλυσιεργία και έλλειψη πολιτικής βούλησης από πλευράς Λευκωσίας.

Ο κ. Βίζερ εκφράζει επίσης τη ανησυχία του για το φλέγον ζήτημα της βιωσιμότητας του κυπριακού χρέους υπογραμμίζοντας ότι το ζήτημα θα μπορούσε να λυθεί εν μέρει με εκτεταμένες ιδιωτικοποιήσεις, μια διευθέτηση η οποία, όπως ανέφερε, συνάντησε την διαφωνία της κυπριακής κυβέρνησης.

Η συνέντευξη πυροδότησε νέες επικρίσεις εναντίον της κυβέρνησης στο εσωτερικό. Ο Δημοκρατικός Συναγερμός, σχολιάζοντας τη συνέντευξη του Τόμας Βίζερ, ανέφερε ότι επιβεβαιώνεται πως η αναποφασιστικότητα, η ατολμία και η ευθυνοφοβία της κυβέρνησης του ΑΚΕΛ και του Δημήτρη Χριστόφια, έχει επιφέρει το τελειωτικό κτύπημα στην οικονομία και σοβαρή συρρίκνωση του βιοτικού επιπέδου του λαού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v