Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Weidmann: Δεν υπάρχει πολιτική βούληση για ένωση

Ο Jens Weidmann προβλέπει μικρή πρόοδο στο θέμα της ευρωπαϊκής δημοσιονομικής ενοποίησης. Εκτιμά ότι υπάρχει περιορισμένη πολιτική βούληση για παραίτηση από την εθνική κυριαρχία. Νέα πυρά για OMT.

Weidmann: Δεν υπάρχει πολιτική βούληση για ένωση
Ο Jens Weidmann, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ προβλέπει μικρή πρόοδο στο θέμα της ευρωπαϊκής δημοσιονομικής ενοποίησης καθώς εκτιμά ότι υπάρχει περιορισμένη πολιτική βούληση για παραίτηση από την εθνική κυριαρχία.

Σε συνέντευξη που έδωσε στο γερμανικό περιοδικό Wirtschaftswoche δηλώνει πως «Δεν βλέπω το μεγάλο άλμα προς την δημοσιονομική ένωση». Παράλληλα, ο γερμανός κεντρικός τραπεζίτης προειδοποιεί για ρίσκα που θα δημιουργηθούν. «Aν η ευθύνη και ο έλεγχος δεν ευθυγραμμίζονται, αυτό θα υπονομεύσει την ευρωπαϊκή ένωση».

Ο Weidmann έχει συχνά μιλήσει επικριτικά για το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ (ΟΜΤ). Το επαναλαμβάνει λέγοντας ότι «έχουμε μπει σε ένα ολισθηρό μονοπάτι». Εκτιμά ότι αν μια χώρα ζητήσει βοήθεια από την ΕΚΤ θα είναι δύσκολο μετά η κεντρική τράπεζα να αποσύρει τη στήριξη αν η χώρα δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις για μεταρρυθμίσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v