Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κομισιόν: Πράσινο φως για αναδιάρθρωση cajas

Πρόκειται για τις Banco Mare Nostrum, Caja Espana – Cajia Duero, Caja 3 και Liberbank, οι οποίες θα πρέπει να μειώσουν τους ισολογισμούς τους κατά 25% - 40% μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια. Στα 2 δισ. το κόστος για μετόχους.

Κομισιόν: Πράσινο φως για αναδιάρθρωση cajas
Πράσινο φως έδωσε η Κομισιόν στα σχέδια της Ισπανίας για την αναδιάρθρωση τεσσάρων αποταμιευτικών τραπεζών. Πρόκειται για τις Banco Mare Nostrum, Caja Espana – Cajia Duero, Caja 3 και Liberbank, οι οποίες θα πρέπει να μειώσουν τους ισολογισμούς τους κατά 25% - 40% μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.

«Η αναδιάρθρωση θα καταστήσει αυτές τις τράπεζες και πάλι βιώσιμες, συνεισφέροντας κατά συνέπεια στην ανάκτηση ενός υγιούς χρηματοοικονομικού κλάδου για την Ισπανία ενώ παράλληλα ελαχιστοποιείται το κόστος για τον φορολογούμενο πολίτη» αναφέρει στην σχετική ανακοίνωσή του ο αρμόδιος Επίτροπος Χοακίν Αλμούνια.

Η Κομισιόν διευκρίνισε ότι οι μέτοχοι των τραπεζών θα επιβαρυνθούν με ποσό μεγαλύτερο από 2 δισ. ευρώ από το κόστος αναδιάρθρωσης. Παράλληλα θα απαγορευθεί η καταβολή μερισμάτων. Το κράτος θα προχωρήσει σε ένεση 1,87 δισ. ευρώ στις 4 τράπεζες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v