Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στόχος άντλησης 58 δισ. ευρώ το 2013 για EFSF

Το EFSF αναμένεται να αντλήσει περί τα 58 δισ. ευρώ με μακροπρόθεσμο δανεισμό το 2013 για να χρηματοδοτήσει τα πακέτα. Πρώτη έκδοση ομολόγων από τον ESM το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Στόχος άντλησης 58 δισ. ευρώ το 2013 για EFSF
Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) αναμένεται να αντλήσει περί τα 58 δισ. ευρώ με μακροπρόθεσμο δανεισμό το 2013, ώστε να χρηματοδοτήσει τα προγράμματα στήριξης για Ιρλανδία, Πορτογαλία και Ελλάδα, ενώ ο νέος Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) που αναλαμβάνει με το νέο έτος, θα προχωρήσει σε έκδοση εντόκων γραμματίων τον Ιανουάριο και στην πρώτη δημοπρασία ομολόγων κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η κοινή ανακοίνωση των δύο μηχανισμών, ο ESM θα αναλάβει τον επόμενο χρόνο την χρηματοδότηση της μετακύλισης δύο εντόκων γραμματίων που εκδόθηκαν στις αρχές του Δεκεμβρίου για την ανακεφαλαιοποίηση του ισπανικού τραπεζικού συστήματος, ύψους 8,97 δισ. ευρώ.

«Το ESM θα είναι επίσης υπεύθυνο για την χρηματοδότηση των μελλοντικών προγραμμάτων μακροοικονομικής στήριξης» αναφέρει η ανακοίνωση και συμπληρώνει: «Το πρόγραμμα εντόκων γραμματίων του ESM αναμένεται να καλύψει τις ανάγκες χρηματοδότησης για το πρώτο εξάμηνο του έτους, ενώ η πρώτη δημοπρασία ομολόγων του ESM αναμένεται το δεύτερο εξάμηνο του έτους."

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v