Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Santander απορροφά πλήρως την Banesto

Η Banco Santander αποφάσισε την πλήρη απορρόφηση της θυγατρικής της στην Ισπανία Banesto, σε μία κίνηση που θα οδηγήσει και στο κλείσιμο 700 υποκαταστημάτων. Εξαγοράζει το εναπομείναν 10% με premium 25%.

Η Santander απορροφά πλήρως την Banesto
Η Banco Santander αποφάσισε την πλήρη απορρόφηση της θυγατρικής της στην Ισπανία Banesto, σε μία κίνηση που θα οδηγήσει και σε σημαντική μείωση του αριθμού των υποκαταστημάτων.

Η Santander κατέχει το 90% της Banesto και το διοικητικό της συμβούλιο αποφάσισε την εξαγορά και του μειοψηφικού πακέτου έναντι 263 εκατ. ευρώ (3,73 ευρώ ανά μετοχή, που αντιστοιχεί σε premium 25% από το κλείσιμο της Παρασκευής), ώστε να γίνει η πλήρης απορρόφηση. Με την κίνηση αυτή θα κλείσουν περίπου 700 υποκαταστήματα καθώς η Santander στοχεύει να μείνει με ένα δίκτυο 4.000 υποκαταστημάτων.

Η Banesto είναι ένα από τα παλαιότερα και διασημότερα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Ισπανίας. «Η κίνηση αυτή αποτελεί τμήμα της ευρύτερης αναδιάρθρωσης του ισπανικού χρηματοοικονομικού συστήματος, το οποίο περιλαμβάνει σημαντική μείωση του αριθμού των ανταγωνιστών και τη δημιουργία μεγαλύτερων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων» αναφέρει η Santander – η μεγαλύτερη τράπεζα της Ισπανίας – στην σχετική ανακοίνωση.

Η μετοχή της Banesto εκτινάχθηκε κατά 23% με το άκουσμα της είδησης, ενώ αντιθέτως πιέσεις 1,2% ασκούνται στη μετοχή της Santander.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v