Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

OPEC: Σταθερό όριο παραγωγής στα 30 εκατ. βαρέλια

O OPEC αποφάσισε να κρατήσει το όριο της πετρελαϊκής παραγωγής των μελών του στα 30 εκατ. βαρέλια ημερησίως, αλλά δεν έχει καταλήξει για το ποιος θα αντικαταστήσει τον απερχόμενο γενικό γραμματέα Σάλεμ ελ-Μπαντρί.

OPEC: Σταθερό όριο παραγωγής στα 30 εκατ. βαρέλια
O OPEC αποφάσισε να κρατήσει το όριο της πετρελαϊκής παραγωγής των μελών του στα 30 εκατ. βαρέλια ημερησίως, αλλά παραμένει ασαφές κατά πόσον το καρτέλ θα λάβει κάποια απόφαση για να αντιμετωπίσει το γεγονός ότι αυτή την στιγμή παράγει ήδη αρκετά περισσότερα από το επιτρεπόμενο όριο, σύμφωνα με αξιωματούχους του OPEC.

Η ομάδα, αν και έλαβε πολύ γρήγορα απόφαση για το βασικό ζήτημα της ατζέντας της τακτικής συνόδου στην Βιέννη, δεν έχει μέχρι στιγμής καταλήξει σε μια απόφαση για το ποιος θα αντικαταστήσει τον απερχόμενο γενικό γραμματέα, τον Λίβυο Αμπντάλα Σάλεμ ελ-Μπαντρί, που θα αποσυρθεί στα τέλη του έτους.

Η απόφαση για τον διάδοχο του κ. ελ-Μπαντρί έχει αναβληθεί ήδη αρκετές φορές και αν δεν επιλυθεί και τώρα, θα δυσκολέψει την αντιμετώπιση πολύ σοβαρών ζητημάτων που θα αντιμετωπίσει άμεσα ο OPEC, όπως την εκτίναξη της αμερικανικής παραγωγής πετρελαίου και την προβλεπόμενη μείωση της διεθνούς ζήτησης τον επόμενο χρόνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v