Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΕ vs τραπεζών για χειραγώγηση του Euribor

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένεται σύντομα να κατηγορήσει αρκετές τράπεζες για δολοπλοκία με στόχο τη χειραγώγηση του επιτοκίου Euribor, σύμφωνα με όσα αναφέρει η WSJ, επικαλούμενη πηγές προσκείμενες στις έρευνες.

ΕΕ vs τραπεζών για χειραγώγηση του Euribor
Η Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένεται σύντομα να κατηγορήσει αρκετές τράπεζες για δολοπλοκία με στόχο τη χειραγώγηση του επιτοκίου Euribor σύμφωνα με όσα αναφέρει η Wall Street Journal, επικαλούμενη πηγές προσκείμενες στις έρευνες.

Με βάση το δημοσίευμα, περίπου 12 τράπεζες βρίσκονται υπό έρευνα και τουλάχιστον τέσσερις εξ αυτών κατηγορούνται ότι συνεργάστηκαν για το θέμα αυτό με τη βρετανική Barclays, η οποία έχει ήδη παραδεχθεί την ενοχή της.

Μεταξύ των τραπεζών που βρίσκονται υπό έρευνα περιλαμβάνονται η Credit Agricole, η Societe Generale, η Deutsche Bank κι η HSBC Holdings.

Η Euribor - EBF, ο βραχίονας της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Αρχής που διαχειρίζεται το Euribor, δήλωσε πως ορισμένες τράπεζες μπορεί να εξαιρεθούν από τα πάνελ που αποφασίζουν για τη διαμόρφωση του επιτοκίου, καθώς οι συνεχιζόμενες έρευνες μπορεί να υπονομεύσουν την αξιοπιστία της όλης διαδικασίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v