Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο στόχαστρο του Μ.Bloomberg οι Financial Times

Το ενδεχόμενο να αγοράσει τον όμιλο των Financial Times εξετάζει ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ, όπως αποκαλύπτουν οι New York Times, επικαλούμενοι στενούς συνεργάτες του δημάρχου.

Στο στόχαστρο του Μ.Bloomberg οι Financial Times
Το ενδεχόμενο να αγοράσει τον όμιλο των Financial Times εξετάζει ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ, όπως αποκαλύπτουν οι New York Times, επικαλούμενοι στενούς συνεργάτες του δημάρχου.Ο όμιλος εκτός από την εφημερίδα κατέχει και τις μισές μετοχές του περιοδικού The Economist.

Δύο σημαντικά στελέχη του ομίλου Pearson – στον οποίο ανήκουν οι FT – αναμένεται να αποχωρήσουν, γεγονός που ενισχύει τις φήμες περί πώλησης της εφημερίδας. Το δημοσίευμα των New York Times, επικαλείται τραπεζικές πηγές, βάσει των οποίων οι Financial Times θα τεθούν προς πώληση στις αρχές το νέου έτους.

Αναλυτές εκτιμούν πως ο όμιλος The Financial Times Group κοστίζει περίπου 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια ποσό που μπορεί να διαθέσει η Bloomberg LP, η οποία το 2011 είχε έσοδα 7,6 δισεκατομμύρια, όπως σημειώνει η εφημερίδα.

Στελέχη στο Bloomberg LP διαφωνούν με την κίνηση αυτή τονίζοντας πως θα ήταν εξυπνότερη η τοποθέτηση στη νέα ψηφιακή εποχή και προκρίνουν ως καλύτερη επιλογή την πλατφόρμα επαγγελματικής δικτύωσης LinkedIn.

Εκπρόσωπος του δημάρχου αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για την πληροφορία αυτή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v