Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΚΤ: Θετική για μείωση επιτοκίων η πλειοψηφία

Οι απώλειες του ευρώ επιταχύνονται, μετά την φήμη ότι η πλειοψηφία των μελών του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ ήταν «ανοιχτή σε μείωση του βασικού επιτοκίου του ευρώ», κατά την τακτική συνεδρίαση της Πέμπτης.

ΕΚΤ: Θετική για μείωση επιτοκίων η πλειοψηφία
Οι απώλειες του ευρώ σε σχέση με το δολάριο επιταχύνονται την Παρασκευή το μεσημέρι, μετά την φήμη ότι η πλειοψηφία των μελών του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ ήταν «ανοιχτή σε μείωση του βασικού επιτοκίου του ευρώ», κατά την τακτική συνεδρίαση της Πέμπτης.

Το ευρώ διολίσθησε έως το 1,2896 μετά την φημολογία, που προέρχεται από το Bloomberg, το οποίο παραθέτει τρεις ανώνυμες πηγές.

Αναφέρουν ότι η πλειοψηφία των αξιωματούχων της ΕΚΤ ήταν θετικοί για μείωση του επιτοκίου και ότι είναι πιθανό να γίνει μείωση στις αρχές του επόμενου έτους, αν δεν ανακάμψει η οικονομία της ευρωζώνης.

Η ΕΚΤ κράτησε τελικώςτα επιτόκια σταθερά χθες, λόγω του φόβου ότι μια μείωση θα στείλει αρνητικό μήνυμα στις αγορές, ειδικά σε συνδυασμό με τις προβλέψεις που έκαναν οι ερευνητές της ΕΚΤ για κάθετη επιβράδυνση της ανάπτυξης.

Ο διοικητής Μάριο Ντράγκι δήλωσε ότι η επιτροπή έκανε «μεγάλη συζήτηση» για τα επιτόκια αλλά «επικράτησε η άποψη» να μείνουν αμετάβλητα.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v