Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε ιταλικά χέρια η Aston Martin

Η ιταλική εταιρεία private equity Investindustrial, υπέγραψε συμφωνία για την εξαγορά του 37,5% της  βρετανικής εμβληματικής αυτοκινητοβιομηχανίας, που οι περισσότεροι συνδέουν με τον Τζέιμς Μποντ.

Σε ιταλικά χέρια η Aston Martin
Σε ιταλικά χέρια έρχεται η βρετανική Aston Martin σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το πρακτορείο Reuters. Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι η ιταλική εταιρεία private equity Investindustrial, υπέγραψε συμφωνία για την εξαγορά του 37,5% της Aston Martin Lagonda από την κουβετιανή Investment Dar.

Το πρακτορείο επικαλείται πηγές προσκείμενες στις εξελίξεις και αναφέρει ότι η προσφορά των Ιταλών ξεπέρασε την προσφορά της Ινδικής Mahinda and Mahindra. Η ίδια η Investindustrial ανακοίνωσε ότι το deal ανέρχεται στα 150 εκατ. στερλίνες.

Η βρετανική εμβληματική αυτοκινητοβιομηχανία, που οι περισσότεροι συνδέουν με τον Τζέιμς Μποντ, πασχίζει να επιβιώσει τα τελευταία χρόνια. Για τους πρώτους 10 μήνες του έτους, οι πωλήσεις της άγγιξαν τα 2.340 οχήματα, δηλαδή 19% χαμηλότερες από τον προηγούμενο χρόνο. Η εταιρία έχει ήδη προχωρήσει σε περικοπές του κόστους λειτουργίας, αλλά χρειάζεται κεφάλαια για έρευνα και ανάπτυξη ώστε να κατασκευάσει νέα οχήματα.

Η Investindustrial ανήκει στην γνωστή ιταλική οικογένεια Μπονόμι και έχει γνώση του κλάδου των πολυτελών οχημάτων. Το 2006 αγόρασε την ιταλική εταιρεία μοτοσυκλετών Ducati την οποία πούλησε έναντι 860 εκατ. ευρώ τον Απρίλιο στη Volkswagen.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v