Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Buba: Κόβει τις προβλέψεις για τη Γερμανία

Μια ημέρα μετά την υποβάθμιση των προβλέψεων της ΕΚΤ και η Bundesbank κόβει τις εκτιμήσεις της για τη γερμανική οικονομία. Συγκεκριμένα, βλέπει ανάπτυξη 0,4% για το 2013 έναντι αρχικής εκτίμησης στο 1,9%

Buba: Κόβει τις προβλέψεις για τη Γερμανία
Σε πρωτική αναθεώρηση των προβλεψεών της για την ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας κατά τον επόμενο χρόνο προχώρησε η Bundesbank. Μία ημέρα μετά την υποβάθμιση των προβλέψεων της ΕΚΤ και η κεντρική τράπεζα της Γερμανίας αναθεωρεί επί τα χείρω τις προβλέψεις για τον ρυθμό ανάπτυξης του 2013 στη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης, συμπληρώνοντας ωστόσο, ότι η χώρα θα επιστρέψει σύντομα σε τροχιά ανάπτυξης.

Συγκεκριμένα, η Bundesbank εκτιμά ότι το γερμανικό ΑΕΠ θα αναπτυχθεί κατά 0,7% το 2012 έναντι αρχικής πρόβλεψης στο 1%. Για το 2013 η υποβάθμιση είναι ακόμη πιο απότομη, καθώς πλεόν προβλέπεται ανάπτυξη 0,4% έναντι αρχικής εκτίμησης στο 1,9%. Για το 2019, προβλέπεται ανάπτυξη 1,9%.

"Δεδομένης της δύσκολης οικονομικής κατάστασης σε ορισμένες χώρες της ευρωζώνης και της ευρείας αβεβαιότητας, η οικονομική ανάπτυξη θα είναι χαμηλότερο από ότι είχε αρχικά εκτιμηθεί" αναφέρει η Bundesbank και συμπληρώνει: "Δεν προβλέπουμε παρατεταμένη επιβράδυνση, αντιθέτως προβλέπουμε σύντομα επιστροφή στο δρόμο της ανάπτυξης"

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v