Αύξηση της ζήτησης πετρελαίου ”βλέπει” ο OPEC

Η ζήτηση για πετρέλαιο θα αυξηθεί ταχύτερα απ’όσο αναμενόταν κατά τη φετινή χρονιά, ανακοίνωσε ο OPEC, εξηγώντας την πρόβλεψή του με την εκτίμηση ότι η ζήτηση της κινεζικής οικονομίας θα παραμείνει υψηλή.

Αύξηση της ζήτησης πετρελαίου ”βλέπει” ο OPEC
Η ζήτηση για πετρέλαιο θα αυξηθεί ταχύτερα απ’όσο αναμενόταν κατά τη φετινή χρονιά, ανακοίνωσε ο OPEC, εξηγώντας την πρόβλεψή του με την εκτίμηση ότι η κινεζική οικονομία δεν θα επιβραδυνθεί, οπότε η ζήτηση της ασιατικής δύναμης θα παραμείνει υψηλή.

Σύμφωνα με το μηνιαίο δελτίο του πετρελαϊκού καρτέλ, η κινεζική οικονομία θα καταναλώνει στο 2005 επιπλέον 500.000 βαρέλια την ημέρα σε σύνολο 7 εκατ. βαρελιών την ημέρα.

Η ζήτηση της ασιατικής χώρας στο δ΄ τρίμηνο ήταν 290 χιλιάδες βαρέλια την ημέρα περισσότερα απ΄όσο αναμενόταν, τόνισε ο OPEC.

Συνολικά το καρτέλ περιμένει ότι η παγκόσμια ζήτηση φέτος θα αυξηθεί κατά 1,73 εκατ. βαρέλια στα 83,78 εκατ. βαρέλια την ημέρα.

Τα μέλη του OPEC θα πρέπει να παράγουν 27,7 εκατ. βαρέλια την ημέρα στο β΄ τρίμηνο για να αντεπεξέλθουν στη ζήτηση, δηλαδή 1,34 εκατ. λιγότερα από το πρώτο τρίμηνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v