BHP Billiton: Υπερδιπλάσια τα κέρδη εξαμήνου

Η BHP Billiton, μεγαλύτερος όμιλος ορυχείων στον κόσμο, ανακοίνωσε ότι τα κέρδη α’εξαμήνου υπερδιπλασιάστηκαν φτάνοντας στο ρεκόρ των 2,8 δισ. δολαρίων, χάρη στην εκτίναξη της ζήτησης μετάλλων από την Κίνα.

BHP Billiton: Υπερδιπλάσια τα κέρδη εξαμήνου
Η BHP Billiton, μεγαλύτερος όμιλος ορυχείων στον κόσμο, ανακοίνωσε ότι τα κέρδη α’εξαμήνου υπερδιπλασιάστηκαν φτάνοντας στο ρεκόρ των 2,8 δισ. δολαρίων, καθώς η εκτίναξη της ζήτησης από την Κίνα διόγκωσε τις τιμές των μετάλλων.

Η τιμή της μετοχής της BHP εκτινάχθηκε σε ρεκόρ. Τα καθαρά κέρδη είχαν διαμορφωθεί στα 1,34 δισ. δολάρια στο αντίστοιχο περσινό διάστημα και οι αναλυτές περίμεναν για το φετινό εξάμηνο που ολοκληρώθηκε το Δεκέμβριο 2,47 δισ. δολάρια.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Chip Goodyear, δήλωσε μετά την ανακοίνωση των στοιχείων, ότι η Κίνα θα συνεχίσει να καταναλώνει μεγάλες ποσότητες πρώτων υλών και η ζήτηση θα συνεχίσει να ξεπερνά την προσφορά.

Η BHP απολαμβάνει το 1/10 των πωλήσεών της από την Κίνα και έχει προϋπολογίσει 10,2 δισ. δολάρια για πρόγραμμα επέκτασης των ορυχείων και πηγών της έως το 2008.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v