Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

HΠΑ: Πρόταση $ 2,2 τρισ. για fiscal cliff

Οι Ρεπουμπλικάνοι πρότειναν περικοπές $ 1,4 τρισ. και $ 800 δισ. σε νέα έσοδα για την υπέρβαση του “δημοσιονομικού κενού”, απορρίπτοντας το αίτημα του προέδρου των ΗΠΑ για αυξήσεις στους φόρους των υψηλότερων εισοδημάτων.

HΠΑ: Πρόταση $ 2,2 τρισ. για fiscal cliff
Οι Ρεπουμπλικάνοι πρότειναν περικοπές $ 1,4 τρισ. και $ 800 δισ. σε νέα έσοδα για την υπέρβαση του "δημοσιονομικού κενού", απορρίπτοντας το αίτημα του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα για αυξήσεις στους φόρους των υψηλότερων εισοδημάτων.

Ο εκπρόσωπος της Βουλής των Αντιπροσώπων και Ρεπουμπλικάνος, Tζον Μπένερ, χαρακτήρισε την πρόταση "ως ένα αξιόπιστο σχέδιο που πρέπει να εξεταστεί σοβαρά από τον Λευκό Οίκο".

"Ελπίζω να απαντήσουν έγκαιρα και με υπεύθυνο τρόπο" σημείωσε ο κ. Μπένερ , ενώ τόνισε ότι η πρόταση του Λευκού οίκου για αυξήσεις $1,6 τρισ. σε φόρους είναι εντελώς ανεδαφική.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η πρόταση των Ρεπουμπλικάνων περιλαμβάνει αύξηση εσόδων $800 δισ. κατά την επόμενη δεκαετία μέσα από μια αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος και περικοπές $ 900 δισ. στο Medicare και το Medicaid.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση Ομπάμα για το "δημοσιονομικό κενό" περιλαμβάνει αύξηση στα φορολογικά έσοδα $ 1,6 τρισ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v