Soros και Buffett ”ποντάρουν” στην καλωδιακή TV

Οι ”γκουρού” των επενδύσεων Warren Buffett και George Soros αυξάνουν τις τοποθετήσεις τους στην καλωδιακή τηλεόραση και, εκμεταλλευόμενοι την πτώση των τιμών των μετοχών, αγοράζουν τίτλους της Comcast και της Time Warner.

Soros και Buffett ”ποντάρουν” στην καλωδιακή TV
Οι ”γκουρού” των επενδύσεων Warren Buffett και George Soros αυξάνουν τις τοποθετήσεις τους στην καλωδιακή τηλεόραση και, εκμεταλλευόμενοι την πτώση των τιμών των μετοχών, αναβαθμίζουν τις επενδύσεις στις δύο κορυφαίες εταιρίες καλωδιακών μεταδόσεων των ΗΠΑ.

Η Berkshire Hathaway, το επενδυτικό ”όχημα” του Buffett, διπλασίασε το μερίδιό της στην Comcast Corp., τον μεγαλύτερο πάροχο καλωδιακής τηλεόρασης στον κόσμο, στις 10 εκατομμύρια μετοχές κατά το δ΄ τρίμηνο.

Το μερίδιο, σύμφωνα με την αναφορά του επενδυτικού οίκου στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, ανερχόταν στο τέλος Δεκεμβρίου στα 328,4 εκατ. δολάρια.

Το Soros Fund Management αγόρασε 2,6 εκατομμύρια μετοχές της Time Warner, του Νο 2 παρόχου των ΗΠΑ. Η αξία της επένδυσης ανέρχεται στα 50,5 εκατ. δολάρια. Το Soros Fund Management δεν είχε καθόλου μετοχές της Time Warner στο γ΄ τρίμηνο.

Οι δισεκατομμυριούχοι μεγαλοεπενδυτές, που έκλεισαν και οι δύο τα 75 χρόνια τους τον Αύγουστο, αξιοποιούν τη σημαντική πτώση των μετοχών που προκαλεί στην καλωδιακή τηλεόραση ο ανταγωνισμός των εταιριών δορυφορικών μεταδόσεων.

Οι μετοχές τόσο της Comcast όσο και της Time Warner υποχώρησαν τον Αύγουστο στα χαμηλότερα επίπεδα 2004.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v