Electrolux: Ριζικές αλλαγές μετά την πτώση κερδών

H Electrolux, η μεγαλύτερη εταιρία ”λευκών συσκευών” στον κόσμο, θα προχωρήσει σε δραστικές αλλαγές, με αποεπένδυση της μονάδας εργαλείων εξωτερικών χώρων και την επέκταση της μεταφοράς μονάδων παραγωγής σε εταιρίες με πιο φθηνό μισθολογικό κόστος.

Electrolux: Ριζικές αλλαγές μετά την πτώση κερδών
H Electrolux, η μεγαλύτερη εταιρία ”λευκών συσκευών” στον κόσμο, ανακοίνωσε μετά την πτώση καθαρών κερδών δ΄ τριμήνου κατά 37% ότι θα προχωρήσει σε δραστικές αλλαγές, με αποεπένδυση της μονάδας εργαλείων εξωτερικών χώρων και την επέκταση της μεταφοράς μονάδων παραγωγής σε εταιρίες με πιο φθηνό μισθολογικό κόστος.

Η σουηδική εταιρία οικιακών ηλεκτρικών συσκευών θέλει να έχει ολοκληρώσει τη μεταφορά των μονάδων μεταποίησης μέχρι το 2008, για να περιορίσει τις δαπάνες κατά 2,5 δισ. κορόνες έως τότε και κατά 3,5 δισ. κορόνες ετησίως από το 2009 και μετά.

Τα καθαρά κέρδη της μειώθηκαν στο εξεταζόμενο τρίμηνο στις 728 εκατ. κορόνες έναντι 1,15 δισ. κορονών στο αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Hans Straaberg μεταφέρει την παραγωγή από τη Δυτική Ευρώπη και τις ΗΠΑ σε χώρες με χαμηλό κόστος εργατικού δυναμικού, όπως το Μεξικό και η Ουγγαρία.

Η μονάδα εξωτερικού χώρου, που θα έχει αποσχιστεί από τον όμιλο μέχρι τα μέσα του 2006, κατασκευάζει τα αλυσοπρίονα Husqvarna και άλλα ηλεκτρικά εργαλεία. Απασχολεί 11.500 εργαζομένους και πέρυσι είχε πωλήσεις 27 δισ. κορονών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v