Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Moody΄s: Ανάπτυξη 0,2% στην ευρωζώνη το 2013

Η οικονομία της ευρωζώνης θα αναπτυχθεί οριακά με 0,2% σύμφωνα με το σενάριο βάσης της Moody’s Αnalytics, η οποία προειδοποιεί για τα καθοδικά ρίσκα που μπορεί να οδηγήσουν σε ύφεση.

Moody΄s: Ανάπτυξη 0,2% στην ευρωζώνη το 2013
Η οικονομία της ευρωζώνης θα αναπτυχθεί οριακά με 0,2% σύμφωνα με το σενάριο βάσης της Moody’s Αnalytics, η οποία προειδοποιεί για τα καθοδικά ρίσκα που μπορεί να οδηγήσουν σε ύφεση.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η Γερμανία αναμένεται να είναι μια από τις λίγες χώρες της ευρωζώνης που θα εμφανίσουν θετικό ρυθμό ανάπτυξης, με 1,2%.

"Αναμένουμε ότι το ΑΕΠ της ευρωζώνης θα αναπτυχθεί με 0,2% το 2013, κάτι που αποτελεί μια μικρή βελτίωση σε σχέση με την πρόβλεψη για ύφεση 0,5% το 2012. Ωστόσο, παραμένουν σημαντικά καθοδικά ρίσκα, τα οποία μπορούν να ρίξουν την περιοχή σε ύφεση" σημειώνει η Μοοdy’s Analytics.

Η Μoody’s Analytics θεωρεί ότι η οικονομική δραστηριότητα το 2013 θα καθοριστεί από δύο παράγοντες:

Πρώτον, από το αν θα ζητήσει αίτημα διάσωσης η Ισπανία. Μια τέτοια εξέλιξη θα αποφόρτιζε σύμφωνα με τον διεθνή οίκο την πίεση στην ανάπτυξη της ευρωζώνης.

Δεύτερον, από το ενδεχόμενο μιας εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. "Aν η Ελλάδα αποχωρήσει από τη νομισματική ένωση, η Moody’s Analytics προβλέπει ότι το ΑΕΠ της ευρωζώνης θα υποχωρήσει κατά 4,5% το 2013" σημειώνεται στην έκθεση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v