Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο στόχαστρο της ιταλικής Εφορίας η Google

Νέα φορολογική έρευνα στην Google Italy ξεκίνησε αυτήν την εβδομάδα η ιταλική αστυνομία, καθώς προηγούμενες έρευνες αποκάλυψαν ότι η εταιρεία δεν δήλωσε έσοδα και εξακολουθούσε να χρωστά φόρους από τις πωλήσεις.

Στο στόχαστρο της ιταλικής Εφορίας η Google
Νέα φορολογική έρευνα στην Google Italy ξεκίνησε αυτήν την εβδομάδα η ιταλική αστυνομία, καθώς προηγούμενες έρευνες αποκάλυψαν ότι η εταιρεία δεν δήλωσε έσοδα και εξακολουθούσε να χρωστά φόρους από τις πωλήσεις, σύμφωνα με έγγραφο του ιταλικού υπουργείου Οικονομικών, μεταδίδει το Reuters.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο, η προηγούμενη έρευνα, που ξεκίνησε από τις ιταλικές αρχές το 2007, έδειξε ότι η Google είχε αναπτύξει ένα σύστημα μεταφορά κερδών από τις ιταλικές δραστηριότητές της προς την Ιρλανδία, έτσι ώστε να επωφεληθεί ενός πιο ευνοϊκού φορολογικού καθεστώτος.

Η έρευνα αυτή αποτελεί και την μεγαλύτερη «εμπλοκή» της Google με τις ευρωπαϊκές φορολογικές αρχές, μετά τα προβλήματα που αντιμετώπισε η εταιρεία στη Γαλλία και τη Βρετανία για την ίδια «ιρλανδική στρατηγική».

Στην Ιταλία, οι έρευνες στα έτη 2002-2006 έδειξαν ότι η Google δεν δήλωσε έσοδα τουλάχιστον 240 εκατ. ευρώ και χρωστά περισσότερα από 96 εκατ. ευρώ σε φόρους πωλήσεων, όπως αναφέρει το σχετικό έγγραφο του υπουργείου. Σύμφωνα με το υπουργείο, η νέα έρευνα της αστυνομίας ξεκίνησε τη Δευτέρα προκειμένου να ελεγχθεί εάν η εταιρεία εκπληρώνει της οικονομικές της υποχρεώσεις στην Ιταλία.

Η Google σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι συμμορφώνεται με την φορολογική νομοθεσία κάθε χώρας στην οποία δραστηριοποιείται, ενώ τονίζει πως θα συνεργαστεί με τις αρμόδιες αρχές και θα απαντήσει σε όσες ερωτήσεις της τεθούν στο πλαίσιο της έρευνας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v