Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Sawiris: Ρήξη με τους μετόχους της Telecom Italia

Την πρότασή του για την ανάπτυξη της Telecom Italia αλλά και τους λόγους για τη σύγκρουσή του με τους μεγαλομετόχους της ιταλικής εταιρίας εξηγεί ο Αιγύπτιος επιχειρηματίας Naguib Sawiris στο πρακτορείο Reuters.

Sawiris: Ρήξη με τους μετόχους της Telecom Italia
Την πρότασή του για την ανάπτυξη της Telecom Italia αλλά και τους λόγους για τη σύγκρουσή του με τους μεγαλομετόχους της ιταλικής εταιρίας εξηγεί ο Αιγύπτιος επιχειρηματίας Naguib Sawiris με συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters. Ο Sawiris έχει προτείνει ένεση ρευστότητας ύψους 3 δισ. ευρώ στην Telecom Italia, με αντίστοιχη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Αν και δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα πολλές πληροφορίες για αυτή την πρόταση, δήλωσε ότι κατά την άποψή του η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου θα πρέπει να είναι ανοιχτή σε όλους και να γίνει στα τρέχοντα επίπεδα της μετοχής, δηλαδή στα 0,7 ευρώ ανά μετοχή.

Έτσι, έρχεται σε ευθεία ρήξη με άλλους μετόχους της Telecom Italia, όπως η ισπανική Telefonica, τρεις χρηματοοικονομικούς οργανισμούς της Ιταλίας που μετέχουν μέσω της Telco, αλλά και την γνωστή οικογένεια Fossati, του Findim Group. Όλοι τους υποστηρίζουν ότι η σωστή τιμή για τη μετοχή της Telecom Italia είναι στα 1,5 ευρώ ανά μετοχή και αυτή την τιμή έχουν καταγράψει στους ισολογισμούς τους.

Ο Sawiris ήρθε πρώτα σε επαφή με τους μεγαλομετόχους της Telecom Italia. Όταν πήρε τις αρνητικές απαντήσεις, τότε αποφάσισε να απευθυνθεί στη διοίκηση της εταιρείας απευθείας.
Πέρα από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, η πρότασή του περιλαμβάνει επικέντρωση στην αγορά της Βραζιλίας. Ο Sawiris σκοπεύει επίσης να εντάξει στελέχη από την Wind «που έχουν άριστη γνώση της ιταλικής αγοράς»

«Αυτή η πρόταση θα παράσχει μία πιο σταθερή χρηματοοικονομική δομή για να προχωρήσει η Telecom Italia με μεγαλύτερη ανάπτυξη στη Λατινική Αμερική και τη Βραζιλία και βελτιωμένη διοίκηση με την ένταξη ανθρώπων που έχουν άριστη γνώση της ιταλικής αγοράς» δήλωσε στο πρακτορείο Reuters και συμπλήρωσε: «Είμαστε διατεθειμένοι να συμμετάσχουμε στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, αλλά οι μέτοχοι έχουν τη δυνατότητα να μη συμμετέχουν. Εάν δεν θέλουν, θα έρθουμε και θα τους αντικαταστήσουμε. Αλλά θα ευνοηθούν από την ανοδική πορεία της τιμής της μετοχής, από την σταθεροποίηση της μετοχής και την ανάπτυξη της εταιρείας»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v