SocGen: Αύξηση κερδών 30% στο δ΄ τρίμηνο

Αύξηση κερδών της τάξης του 30% κατέθεσε η Societe Generale, καθώς τα κέρδη από τις επενδυτικές υπηρεσίες βελτιώθηκαν και παράλληλα μειώθηκαν οι παρακαταθήκες για ενδεχόμενα επισφαλή δάνεια. Θετική η επίδραση της Γενικής Τράπεζας στη συνολική εμφάνιση.

SocGen: Αύξηση κερδών 30% στο δ΄ τρίμηνο
Αύξηση κερδών της τάξης του 30% κατέθεσε στο δ΄ τρίμηνο η Societe Generale, τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της Γαλλίας, καθώς τα κέρδη από τις επενδυτικές υπηρεσίες βελτιώθηκαν και παράλληλα μειώθηκαν οι παρακαταθήκες για ενδεχόμενα επισφαλή δάνεια.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 836 εκατ. ευρώ, από 644 εκατ. ευρώ ένα χρόνο πριν.

Η τράπεζα τόνισε ότι η ανάπτυξη των κερδών δ΄ τριμήνου στον κλάδο λιανικών τραπεζικών υπηρεσιών οδηγήθηκε από τις επιχειρήσεις της στο εξωτερικό, οι οποίες συνολικά κατέθεσαν αύξηση εσόδων στα 540 εκατ. ευρώ και συνέβαλαν στα καθαρά κέρδη με 74 εκατ. ευρώ.

Η εξαγορά του 50,01% της Γενικής Τράπεζας της Ελλάδος, καθώς και η αύξηση του μεριδίου στην Τράπεζα Ανάπτυξης της Ρουμανίας, βοήθησαν τη συνολική εμφάνιση του ομίλου, όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Τα συνολικά αποτελέσματα του ομίλου ήταν καλύτερα από τα 701 εκατ. ευρώ που περίμεναν οι αναλυτές, σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg.

Οι παρακαταθήκες για πιθανά επισφαλή δάνεια μειώθηκαν κατά 43%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v