Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ομπάμα: Ισορροπημένη λύση για fiscal cliff

Οι ΗΠΑ είναι αντιμέτωπες με μια ξεκάθαρη διορία για το έλλειμμα στο τέλος του έτους, δήλωσε την Τετάρτη ο κ. Ομπάμα. Προτεραιότητα η ανάπτυξη. Πρέπει να προστατευτεί η μεσαία τάξη.

Ομπάμα: Ισορροπημένη λύση για fiscal cliff
Οι ΗΠΑ είναι αντιμέτωπες με μια ξεκάθαρη διορία για το έλλειμμα στο τέλος του έτους, δήλωσε την Τετάρτη ο κ. Ομπάμα, λέγοντας ότι πιστεύει ότι και τα δύο κόμματα μπορούν να δουλέψουν μαζί για να βρουν μια ισορροπημένη λύση για το "δημοσιονομικό κενό".

"Υπάρχει μόνο ένας τρόπος να λύσουμε αυτά τα προβλήματα και αυτό είναι να το κάνουμε μαζί" σημείωσε ο κ. Oμπάμα. "Είμαι πεπεισμένος ότι μπορούμε να το κάνουμε" πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ επανέλαβε ότι είναι ανοιχτός σε συμβιβασμούς και σε νέες ιδέες για τα δημοσιονομικά προβλήματα της χώρας.

Τόνισε ωστόσο, ότι η η αμερικάνικη οικονομία ανακάμπτει από μια βαθιά κρίση, οπότε η προτεραιότητα είναι η ανάπτυξη και η δημιουργία θέσεων εργασίας.

Υπογράμμισε ότι η μεσαία τάξη δεν αντέχει αυτή τη στιγμή αυξήσεις στους φόρους, προσθέτοντας ότι το έλλειμμα δεν μπορεί να περικοπεί με την παράταση στις μειώσεις φόρων της κυβέρνησης Μπους για τους πλούσιους.

"Όταν φτάνουμε στο ανώτερο 2%, αυτό που δεν θα κάνω είναι να παρατείνω τις μειώσεις φόρων σε άτομα που δεν το χρειάζονται, κάτι που θα στοίχιζε περίπου 1 τρισ. δολάρια" είπε ο κ. Ομάμα.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι μια αύξηση στους φόρους της μεσαίας τάξης θα επιδρούσε αρνητικά στην ανάπτυξη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v