ΕΕ: Νέο αδιέξοδο σε συνομιλίες για προϋπολογισμό

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα μποϊκοτάρει τις συνομιλίες με τις κυβερνήσεις των κρατών μελών για την οριστικοποίηση του προϋπολογισμού της Ε.Ε. το 2013.

ΕΕ: Νέο αδιέξοδο σε συνομιλίες για προϋπολογισμό
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα μποϊκοτάρει τις συνομιλίες με τις κυβερνήσεις των κρατών μελών για την οριστικοποίηση του προϋπολογισμού της Ε.Ε. το 2013, μεταδίδει το Reuters.

Σημειώνεται ότι σήμερα είχε προγραμματιστεί συνάντηση μεταξύ των εκπροσώπων των δύο πλευρών, μετά την κατάρρευση του πρώτου γύρου συνομιλιών την Παρασκευή.

"Οι εκπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δεν θα παραβρεθούν στη προγραμματισμένη για σήμερα το βράδυ συνάντηση με το Συμβούλιο για τον προϋπολογισμό του 2013, γιατί δεν υπάρχει συμφωνία ανάμεσα στα κράτη μέλη για τον συμπληρωματικό προϋπολογισμό για το τρέχον έτος" ανέφερε σε ανακοίνωση που εξέδωσε, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.

Ο μόνος τρόπος για να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις είναι να παρουσιάσουν οι κυβερνήσεις μια εποικοδομητική πρόταση για την αντιμετώπιση της "τρύπας" των 9 δισ. ευρώ για το 2012, ανέφερε κοινοβουλευτική πηγή στο Reuters.

Υπενθυμίζεται, ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Κομισιόν ζητούν 9 δισ. ευρώ για να καλυφθεί έλλειμμα στον προϋπολογισμό του 2012, αλλά βρίσκουν αντίσταση από μια μεγάλη ομάδα κρατών μελών που απαιτούν αυστηρότερο έλεγχο των δαπανών.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v