Η ΕΚΤ ”δεν βιάζεται” να αυξήσει τα επιτόκια

Ο Klaus Liebscher της ΕΚΤ δήλωσε ότι δεν υπάρχει ανάγκη αύξησης των επιτοκίων, καθώς η υποτονικότητα στην αγορά εργασίας ”ρίχνει” τις πληθωριστικές πιέσεις.

Η ΕΚΤ ”δεν βιάζεται” να αυξήσει τα επιτόκια
Ο Klaus Liebscher, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας δήλωσε ότι δεν υπάρχει ανάγκη αύξησης των επιτοκίων, καθώς η υποτονικότητα στην αγορά εργασίας ”ρίχνει” τις πληθωριστικές πιέσεις, υπερσκελίζοντας έτσι τις επιπτώσεις της αύξησης στις τιμές των σπιτιών και του διογκούμενου δανεισμού.

”Αυτή την περίοδο δεν υπάρχουν πραγματικές πληθωριστικές πιέσεις στην ευρωζώνη,” δήλωσε ο κεντρικός τραπεζίτης της Αυστρίας.

Οι ρυθμιστές της πιστωτικής ζωής των ”12” έχουν διατηρήσει σταθερό στο 2% το επιτόκιο του ευρώ από τον Ιούνιο 2003, καθώς η εκτίναξη της ανεργίας σε υψηλό πέντε ετών στην ευρωζώνη λειτουργεί ανασταλτικά στην οικονομική ανάπτυξη.

Πάντως η επιτάχυνσης της ανάπτυξης της προσφοράς χρήματος και η αύξηση στις τιμές των σπιτιών που είναι τετραπλάσια από την αύξηση του πληθωρισμού, υπονομεύουν την προσπάθεια της τράπεζας να διατηρήσει τον πληθωρισμό κάτω από το 2%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v