Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ομπάμπα:Ανοιχτός σε συμβιβασμούς για fiscal cliff

Σε ένα νέο γύρο συζητήσεων για το "fiscal cliff", προσκάλεσε την Παρασκευή ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, τους ηγέτες των Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων στο Κογκρέσο. Δήλωσε ανοιχτός σε συμβιβασμούς.

Ομπάμπα:Ανοιχτός σε συμβιβασμούς για fiscal cliff
Σε ένα νέο γύρο συζητήσεων για το "fiscal cliff", προσκάλεσε την Παρασκευή ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, τους ηγέτες των Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων στο Κογκρέσο.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο κ. Oμπάμα ανέφερε στο διάγγελμα του προς τον αμερικανικό λαό, ότι επιθυμεί να υπάρξει συμφωνία σε ένα σχέδιο για την ισορροπημένη και υπεύθυνη μείωση του ελλείμματος.

Στόχος είναι ο συνδυασμός των περικοπών στις δαπάνες με αύξηση των εσόδων, σημείωσε ο κ. Ομπάμα, τονίζοντας ότι πρέπει να ζητηθεί από τους πλουσιότερους Αμερικανούς να πληρώσουν λίγο υψηλότερους φόρους.

Υπογράμμισε ότι δεν δεσμεύεται απόλυτα σε κάθε λεπτομέρεια του δημοσιονομικού του σχεδίου, διευκρινίζοντας ότι είναι ανοιχτός σε συμβιβασμούς. Τόνισε ωστόσο, ότι θα απορρίψει όποιο σχέδιο δεν είναι ισορροπημένο.

Πρόσθεσε παράλληλα, ότι το εκλογικό αποτέλεσμα της Τρίτης δείχνει πως η πλειοψηφία των πολιτών συμφωνεί με την προσέγγιση του και ότι η πλειοψηφία αυτή πρέπει να εκφραστεί και στο Κογκρέσο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v