Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Schaeuble: Βάζει στο "μάτι" και τη Γαλλία

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας έχει ζητήσει από πάνελ συμβούλων να μελετήσουν τις προτάσεις μεταρρυθμίσεων για τη Γαλλία καθώς φοβάται ενδεχόμενο αδυναμίας στη δεύτερη ισχυρότερη οικονομία της ευρωζώνης.

Schaeuble: Βάζει στο μάτι και τη Γαλλία
Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Wolfgang Schaeuble έχει ζητήσει από πάνελ συμβούλων να μελετήσουν τις προτάσεις μεταρρυθμίσεων για τη Γαλλία, καθώς φοβάται ότι η αδυναμία στη δεύτερη ισχυρότερη οικονομία της ευρωζώνης θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στη Γερμανία και σε όλη την ευρωζώνη.

Δύο αξιωματούχοι δήλωσαν ανώνυμα και αποκλειστικά στο Reuters ότι ο κ. Schaeuble ζήτησε από το πάνελ οικονομικών συμβούλων της γερμανικής κυβέρνησης, τους επονομαζόμενους «σοφούς», να μελετήσουν τον σχεδιασμό έκθεσης για το τι πρέπει να κάνει η Γαλλία.

Οι «σοφοί» εκδίδουν τις ετήσιες εκθέσεις του για τη γερμανική οικονομία, τις οποίες παραδίδουν στην κυβέρνηση. Μπορούν επίσης να καταρτίσουν ειδικές εκθέσεις όταν διαβλέπουν τη δημιουργία ανισορροπιών ή κατόπιν επίσημης παραγγελίας από την κυβέρνηση.

Από τότε που συστάθηκε, πριν από 49 χρόνια, το πάνελ των «σοφών» δεν έχει κοινοποιήσει καμία μελέτη για μεμονωμένη χώρα πέρα από τη Γερμανία, όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα του.

Η ομάδα των πέντε «σοφών», πάντως, διέψευσε την πληροφορία. «Τέτοιο αίτημα ουδέποτε έγινε προς το συμβούλιο των πέντε σοφών και ούτε περιλαμβάνεται στο πεδίο του θεσμικού του ρόλου», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπός του συμβουλευτικού σώματος.


Επιστροφή στην ύφεση βλέπει το Q4 η Τράπεζα της Γαλλίας

H κεντρική τράπεζα της Γαλλίας προβλέπει ότι η οικονομία της χώρας θα διολισθήσει στην ύφεση στο τέλος του 2012.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η Τράπεζα της Γαλλίας, η οποία είχε προβλέψει ότι το ΑΕΠ της χώρας θα συρρικνωθεί κατά 0,1% το γ’ τρίμηνο, ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι περιμένει αντίστοιχη πτώση 0,1% το τελευταίο τρίμηνο του έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v