Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα κρατική στήριξη στη Dexia με 5,5 δισ.

Υπό το βάρος των μεγάλων ζημιών, Βέλγιο και Γαλλία συμφώνησαν εν μία νυκτί να στηρίξουν και πάλι με κρατικό χρήμα τη Dexia. Αποφασίστηκε ένεση ρευστότητας 5,5 δισ. ευρώ, ενώ οι ζημίες στο 9μηνο ανέρχονται στα 2,4 δισ.

Νέα κρατική στήριξη στη Dexia με 5,5 δισ.
Βέλγιο και Γαλλία συμφώνησαν να ενισχύσουν και πάλι την Dexia με 5,5 δισ. ευρώ όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών του Βελγίου. Πρόκειται για τη δεύτερη ένεση ρευστότητας στην καταπονημένη τράπεζα, μετά τα 6,4 δισ. ευρώ με τα οποία στηρίχθηκε από τις δύο χώρες το 2008.

Η απόφαση λήφθηκε «εν μία νυκτί» όπως σχολιάζουν οι Financial Times για να αντιμετωπιστούν οι μεγάλες ζημίες της τράπεζας, που άγγιξαν τα 2,4 δισ. ευρώ για τους πρώτους εννέα μήνες του 2012.

Το Βέλγιο θα δώσει 2,915 δισ ευρώ που αντιστοιχεί στο 53% του συνολικού ποσού και η Γαλλία 2,585 δισ. ευρώ. Τα δύο κράτη θα λάβουν σε αντάλλαγμα προνομιακές μετοχές με δικαίωμα ψήφου .

Η κίνηση αυτή πάντως θα πρέπει αφενός να πάρει το πράσινο φως της Κομισιόν, αφετέρου αναμένεται να συναντήσει έντονη κριτική καθώς θα επιβαρύνει τους προϋπολογισμούς των δύο χωρών εν μέσω περιόδου λιτότητας.
Η Dexia το Μάριο παρουσίασε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχέδιο αναδιάρθρωσης, βάσει του οποίου η Dexia θα εξελισσόταν σε εταιρεία holding.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v