Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Moody's: Διατηρεί τo αρνητικό outlook για ΗΠΑ

Η Moody's ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι διατηρεί το αρνητικό outlook στην αξιολόγηση "ΑΑΑ" των ΗΠΑ, σημειώνοντας ότι θα προχωρήσει σε υποβάθμιση κατά μία βαθμίδα αν ο προϋπολογισμός του 2013 δεν σταθεροποιήσει το χρέος.

Moodys: Διατηρεί τo αρνητικό outlook για ΗΠΑ
Η Moody's ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι διατηρεί το αρνητικό outlook στην αξιολόγηση "ΑΑΑ" των ΗΠΑ, σημειώνοντας ότι θα προχωρήσει σε υποβάθμιση κατά μια βαθμίδα αν ο προϋπολογισμός του 2013 δεν σταθεροποιήσει το χρέος.

Ο διεθνής οίκος ανέφερε ότι η επανεκλογή του προέδρου των ΗΠΑ, Barack Obama, απομακρύνει την αμφιβολία για το ποιος θα ηγηθεί τη χώρα. 

Ωστόσο, η διατήρηση της πλειοψηφίας του Κογκρέσου από τους Ρεπουμπλικάνους σημαίνει ότι οι συνομιλίες για τον προϋπολογισμό θα παραμείνουν εξαιρετικά δύσκολες.

Αν η πολιτική ηγεσία καταλήξει σε μια συμφωνία για τον προϋπολογισμό, η οποία θα καταφέρει να σταθεροποιήσει τις δημοσιονομικές προοπτικές και να τοποθετήσει το λόγο του χρέους προς το ΑΕΠ σε μια καθοδική τροχιά, τότε η Moody's θα επαναφέρει το outlook σε σταθερό.

"Αντίθετα, αν οι διαπραγματεύσεις αποτύχουν να χαράξουν πολιτικές που θα σταθεροποιήσουν το χρέος και στην μείωση του, τότε αναμένουμε να μειώσουμε την αξιολόγηση, πιθανότατα σε Αa1" προειδοποίησε η Moody's.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v