Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Gross: Tα QE δεν ενθαρρύνουν τις επενδύσεις

Το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) της Fed δεν ενθαρρύνει την δημιουργία νέων επενδύσεων, υποστήριξε την Πέμπτη ο Bill Gross της Pimco.

Gross: Tα QE δεν ενθαρρύνουν τις επενδύσεις
Το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) της Fed δεν ενθαρρύνει την δημιουργία νέων επενδύσεων, υποστήριξε την Πέμπτη ο Bill Gross της Pimco.

"Όλο το χρήμα που δημιουργείται και απελευθερώνεται αυξάνει τις τιμές των στοιχείων ενεργητικού, αλλά οι τιμές αυτές δεν οδηγούν τις επιχειρήσεις να επενδύσουν στη μελλοντική παραγωγή" έγραψε ο κ. Gross στη μηνιαία έκθεση της Pimco για τις επενδυτικές προοπτικές.

Τα χαμηλά επιτόκια χρησιμοποιούνται για "κατανάλωση και όχι για επενδύσεις", επεσήμανε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι επενδυτές πρέπει να κατανοήσουν ότι μακροπρόθεσμα, αυτό που καθορίζει τις τιμές των στοιχείων ενεργητικού και των νομισμάτων είναι η δυνατότητα της οικονομίας να αναπτυχθεί.

Αν τελικά η ανάπτυξη στις ΗΠΑ παραμείνει υποτονική, θα πρέπει να περιμένουν μικρές μελλοντικές επιστροφές και "αναταράξεις" στις χρηματοοικονομικές αγορές, λόγω τις "παραπλανημένης" νομισματικής και δημοσιονομικής πολιτικής.

Στο περιβάλλον αυτό, οι αποδόσεις των ομολόγων θα παραμείνουν χαμηλά, ενώ επανέλαβε για άλλη μια φορά ότι οι μεγάλες επιστροφές από τις αποδόσεις έχουν τελειώσει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v