Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πόλη-φάντασμα η Ν. Υόρκη λόγω του τυφώνα Σάντι

Σε πόλη – φάντασμα έχει μεταμορφωθεί η Νέα Υόρκη, καθώς περιμένει το ξέσπασμα του τυφώνα Σάντι και τις πρωτοφανείς καταιγίδες, πλημμύρες και καταστροφές τις οποίες αναμένεται να προκαλέσει.

Πόλη-φάντασμα η Ν. Υόρκη λόγω του τυφώνα Σάντι
Σε πόλη – φάντασμα έχει μεταμορφωθεί η Νέα Υόρκη, η πολυπληθέστερη υπό κανονικές συνθήκες πόλη των ΗΠΑ, καθώς περιμένει το ξέσπασμα του τυφώνα Σάντι και τις πρωτοφανείς καταιγίδες, πλημμύρες και καταστροφές τις οποίες αναμένεται να προκαλέσει.

«Το χειρότερο δεν έχει έλθει ακόμη, γι’αυτό προσπαθήστε να διαφυλάξετε τους εαυτούς σας,» δήλωσε ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο, καθώς ο τυφώνας πλησιάζει το Μεγάλο Μήλο.

Ο τυφώνας Σάντι έχει ήδη προκαλέσει τον θάνατο ανθρώπων στην Καραϊβική και καταστροφές σε παράκτιες περιοχές των ΗΠΑ, ενώ πολλοί μετεωρολόγοι φοβούνται ότι ίσως αποδειχθεί η χειρότερη τροπική καταιγίδα που έπληξε ποτέ τις ανατολικές Ακτές.

Ο κυβερνήτης έχει ζητήσει να προστεθούν 1.000 στρατιώτες της εθνοφρουράς στους 1.000 που έχουν ήδη αναπτυχθεί στην πόλη για να συμβάλλουν στις προσπάθειες αντιμετώπισης της φοβερής κακοκαιρίας.

Ήδη έχουν εκδηλωθεί διακοπές ηλεκτροδότησης σε μεγάλες περιοχές, οι οποίες αναμένεται να κρατήσουν για πολλές ημέρες. 

Τα χρηματιστήρια των ΗΠΑ δεν λειτουργούν σήμερα και δεν θα λειτουργήσουν και αύριο, εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Εκατοντάδες χιλιάδες Αμερικανοί έχουν διαταχθεί να εγκαταλείψουν τις χαμηλές περιοχές της πόλης, ειδικά στο Μανχάταν, το Κουίνς, το Μπρούκλιν και το Στέιτεν Άιλαντ.

Ο δήμαρχος της Πόλης της Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλούμπεργκ, έχει διαθέσει στους πάνω από 375.000 πολίτες που διατάχθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, περισσότερα από 76 καταφύγια σε μεγαλύτερα υψόμετρα της πόλης.

Τα μαζικά μέσα μεταφοράς έχουν σταματήσει να λειτουργούν από την Κυριακή το βράδυ και τα σχολεία δεν άνοιξαν σήμερα στην περιφέρεια. Τα αεροδρόμια παραμένουν ανοιχτά, αλλά έχουν αναβληθεί όλες οι πτήσεις προς και από την Νέα Υόρκη.

Ομπάμα: Να τηρηθούν οδηγίες αρμόδιων αρχών - Δεν ανησυχώ για εκλογικό αποτέλεσμα

Οι Αμερικανοί πολίτες πρέπει να προετοιμαστούν για την έλευση του τυφώνα Σάντι το βράδυ της Δευτέρας, δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, απευθύνοντας έκκληση να τηρηθούν οι οδηγίες των αρμόδιων αρχών.

"Προβλέπεται ότι θα είναι μια μεγάλη και δυνατή καταιγίδα και πιστεύω ότι όλοι οι πολίτες στην Ανατολική Ακτή κάνουν τις απαραίτητες προετοιμασίες" δήλωσε ο κ. Ομπάμα.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, απηύθυνε έκκληση σε όσους βρίσκονται στις περιοχές που θα προσβληθούν από τον τυφώνα, να ακολουθήσουν τις συμβουλές των τοπικών και ομοσπονδιακών αρχών.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις επερχόμενες εκλογές, απάντησε ότι δεν ανησυχεί για τον αντίκτυπο που θα έχει ο τυφώνας στο εκλογικό αποτέλεσμα.

"Αυτή τη στιγμή, η πρώτη μας προτεραιότητα είναι να διασφαλίσουμε ότι δεν θα χαθούν ζωές" τόνισε.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v