Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Penguin και Random House ενώνουν δυνάμεις

Δύο κολοσσοί του κλάδου των media - γερμανική Bertelsmann και η βρετανική Pearson-  αποφάσισαν να συγχωνεύσουν τους εκδοτικούς τους οίκους προκειμένου να ανταπεξέλθουν στην επανάσταση του ηλεκτρονικού βιβλίου.

Penguin και Random House ενώνουν δυνάμεις
Η επανάσταση των ηλεκτρονικών βιβλίων οδηγεί σε ριζικές κινήσεις. Δύο κολοσσοί του κλάδου των media αποφάσισαν να συγχωνεύσουν τους εκδοτικούς τους οίκους προκειμένου να ανταπεξέλθουν στα νέα δεδομένα της εποχής. Η γερμανική Bertelsmann και η βρετανική Pearson ανακοίνωσαν τη συγχώνευση των θυγατρικών τους Random House και penguin σε μία κίνηση που αναμένεται να πυροδοτήσει κύμα εξαγορών και συγχωνεύσεων στον ευρύτερο εκδοτικό κλάδο.

Όπως ανακοινώθηκε, στη νεοσύστατη εταιρεία – που θα έχει την επωνυμία Penguin Random House – η Bertelsmann θα συμμετέχει με ποσοστό 53% και το 47% θα ανήκει στην Pearson – στην οποία μεταξύ άλλων ανήκουν και οι Financial Times.

Πρόεδρος θα είναι ο νυν διευθύνων σύμβουλος της Penguin, o John Makinson και ο Markus Dohle – ο νυν επικεφαλής της Random House - θα αναλάβει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v