Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιστρέφουν στην ευρωζώνη τα αμερικανικά αμοιβαία

Σύμφωνα με στοιχεία της Fitch Ratings, η έκθεση των αμερικανικών money market funds σε τράπεζες της ευρωζώνης αυξήθηκε το Σεπτέμβριο κατά 16% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, σε όρους δολαρίου

Επιστρέφουν στην ευρωζώνη τα αμερικανικά αμοιβαία
Τα αμερικανικά αμοιβαία κεφάλαια διαχείρισης διαθεσίμων επιστρέφουν στην ευρωζώνη αυξάνοντας την έκθεσή τους σε ευρωπαϊκές τράπεζες. Σύμφωνα με στοιχεία της Fitch Ratings, η έκθεση των αμερικανικών money market funds σε τράπεζες της ευρωζώνης αυξήθηκε το Σεπτέμβριο κατά 16% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, σε όρους δολαρίου. Η τάση αυτή συνεχίζεται κατά τους τρεις τελευταίους μήνες, από τα τέλη Ιουλίου όταν ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Mario Draghi, δεσμεύθηκε να κάνει «ό,τι χρειάζεται» για να διατηρηθεί η ενότητα του ευρώ.

«Θα χαρακτήριζα την αύξηση του Σεπτεμβρίου ως μικρή ενίσχυση και όχι ως ανατροπή των όσων ίσχυαν το 2011» εκτιμά ο Robert Grossman, αναλυτής της Fitch συμπληρώνοντας ωστόσο, ότι οι κινήσεις των αμερικανικών αμοιβαίων χρησιμοποιούνται ως ενδείξεις των επενδυτικών τάσεων. «Είναι πολύ συντηρητικοί, βραχυπρόθεσμοι επενδυτές. Συνήθως μειώνουν την έκθεσή τους πολύ γρήγορα όταν τίθεται θέμα φερεγγυότητας και γι’ αυτό αποτελούν καλή ένδειξη»

Η έρευνα της Fitch έγινε στα 10 μεγαλύτερα αμερικανικά αμοιβαία διαχείρισης διαθεσίμων που διαχειρίζονται συνολικά περίπου 650 δισ. δολ. και αποτυπώνει ιδιαίτερη ενίσχυση της έκθεσης σε γαλλικές τράπεζες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v