Απογοήτευσαν τα κέρδη της Amazon

Λιγότερο απ’όσο ανέμεναν οι αναλυτές αυξήθηκαν τα κέρδη της Amazon και η μεγαλύτερη εταιρία ηλεκτρονικού εμπορίου στον κόσμο ανακοίνωσε ότι θα διπλασιάσει τις δαπάνες φέτος, για να βελτιώσει τις υπηρεσίες αποστολών και να εγκαταστήσει νέα λογισμικά.

Απογοήτευσαν τα κέρδη της Amazon
Λιγότερο απ’όσο ανέμεναν οι αναλυτές αυξήθηκαν τα κέρδη της Amazon στο δ’ τρίμηνο και η μεγαλύτερη εταιρία ηλεκτρονικού εμπορίου στον κόσμο ανακοίνωσε ότι θα διπλασιάσει τις δαπάνες φέτος στα 175 εκατ. δολάρια από 89 εκατ. δολάρια πέρσι, για να βελτιώσει τις υπηρεσίες αποστολών και να εγκαταστήσει νέα λογισμικά.

Η μετοχή της εταιρίας βυθίστηκε 16% στις μετασυνεδριακές συναλλαγές στη Νέα Υόρκη χθες, και βυθίζεται 16% επιπλέον στις ευρωπαϊκές συναλλαγές σήμερα.

Την πτώση της μετοχής επιδείνωσε η υποβάθμιση της σύστασης των αναλυτών της CSFB για την μετοχή της σε ”ουδέτερη” από ”υπερ-απόδοση.”

Τα καθαρά κέρδη της Amazon αυξήθηκαν στα 346,7 εκατ. δολάρια ή 35 σεντς ανά μετοχή έναντι 73,2 εκατ. δολαρίων στο αντίστοιχο διάστημα πέρσι. Οι αναλυτές περίμεναν κέρδη τουλάχιστον 40 σεντς ανά μετοχή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v