Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 7,4% το ΑΕΠ της Κίνας το γ΄ τρίμηνο

Ενθαρρυντική η εικόνα από το μπαράζ των οικονομικών μεγεθών για την κινεζική οικονομία. Ο ρυθμός ανάπτυξης διαμορφώθηκε στο 7,4%. Τα στοιχεία για λιανικές πωλήσεις, βιομηχανία και επενδύσεις δείχνουν ανάκαμψη τo Q4.

Στο 7,4% το ΑΕΠ της Κίνας το γ΄ τρίμηνο
Ενθαρρυντική χαρακτηρίζεται η εικόνα από το μπαράζ των οικονομικών μεγεθών για την κινεζική οικονομία.

Αν και ο ρυθμός ανάπτυξης του τρίτου τριμήνου ήταν χαμηλότερος από την επίσημη πρόβλεψη της κυβέρνησης, αρκετά άλλα μεγέθη όπως οι λιανικές πωλήσεις, η βιομηχανική παραγωγή και οι επενδύσεις σε πάγια ενεργητικού ξεπέρασαν τις προσδοκίες, εξέλιξη που υποδεικνύει ότι η δεύτερη ισχυρότερη οικονομία του πλανήτη θα ανακάμψει από το τέταρτο τρίμηνο.

Συγκεκριμένα, ο ρυθμός ανάπτυξης για την Κίνα διαμορφώθηκε το τρίτο τρίμηνο στο 7,4%, από 7,6% το προηγούμενο τρίμηνο. Παρά ταύτα, «η ανάπτυξη αυτό το τρίμηνο θα πρέπει να επιστρέψει στα επίπεδα του 8%» υποστηρίζει ο Kevin Lay της Diawa. Την ίδια άποψη συμμερίζονται και οι αγορές που κατέγραψαν ισχυρά κέρδη.

Οι επενδύσεις παγίων στοιχείων ενεργητικού αυξήθηκαν κατά 20,55% την περίοδο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου σε ετήσια βάση. Ποσοστό υψηλότερο από το 20,2% που ανέμεναν οι αναλυτές βάσει δημοσκόπησης του Reuters. Επίσης, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν το Σεπτέμβριο κατά 14,2% έναντι εκτίμησης για ενίσχυση κατά 13,2%. Τέλος, η βιομηχανική παραγωγή κατέγραψε αύξηση 9,2% από 8,9% τον Αύγουστο και ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν μικρότερη ανάκαμψη στο 9%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v