Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βελτίωση κλίματος στην ευρωζώνη δείχνει ο Sentix

Βελτίωση του κλίματος στην ευρωζώνη για δεύτερο συνεχόμενο μήνα τον Οκτώβριο καταγράφει ο δείκτης Sentix.

Βελτίωση κλίματος στην ευρωζώνη δείχνει ο Sentix
Βελτίωση του κλίματος στην ευρωζώνη για δεύτερο συνεχόμενο μήνα τον Οκτώβριο καταγράφει ο δείκτης Sentix, με τις προσδοκίες των επενδυτών να ενισχύονται από την νομισματική χαλάρωση των κεντρικών τραπεζών αλλά και από την έγκριση γερμανικού δικαστηρίου του νέου μόνιμου μηχανισμού διασώσεων της ευρωζώνης.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Sentix, που καταγράφει το επενδυτικό κλίμα στην ευρωζώνη, ενισχύθηκε στο -22,2 τον Οκτώβριο, από -23,2 τον Σεπτέμβριο, αν και παρέμεινε χαμηλότερος των εκτιμήσεων των αναλυτών του Reuters, που προέβλεπαν ότι θα διαμορφωθεί στο -20,8.

Ο υποδείκτης του τρέχοντος κλίματος στην ευρωζώνη αυξήθηκε λίγο στο -34,5 από -34,8 τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο δείκτης προσδοκιών ενισχύθηκε για τρίτο συνεχόμενο μήνα στο -9,0 από -10,8, «που γενικά σηματοδοτεί μια αλλαγή στην τάση», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η εταιρεία ερευνών Sentix στην σχετική της ανακοίνωση.

«Υπήρξαν πολλοί λόγοι για αυτό: το συνταγματικό δικαστήριο της Γερμανίας έδωσε το «πράσινο φως» για τον ESM, η αμερικανική Fed άρχισε το τρίτο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης και η Τράπεζα της Ιαπωνίας επίσης ανακοίνωσε επιπλέον πρόγραμμα αγοράς ομολόγων», σημειώνει η Sentix.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v