Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κύπρος: Δεν προβλέπει ύφεση ο Economist

Δεν προβλέπει ύφεση της κυπριακής οικονομίας το Economist Intelligence Unit, σύμφωνα με τον Περιφερειακό Διευθυντή Ευρώπης Λάζα Κέκιτς, ο οποίος σημείωσε ωστόσο ότι οι κίνδυνοι είναι υψηλοί.

Κύπρος: Δεν προβλέπει ύφεση ο Economist
Δεν προβλέπει ύφεση της κυπριακής οικονομίας το Economist Intelligence Unit, σύμφωνα με τον Περιφερειακό Διευθυντή Ευρώπης Λάζα Κέκιτς, ο οποίος σημείωσε ωστόσο ότι οι κίνδυνοι είναι υψηλοί και έκανε ειδική αναφορά στην έκθεση της οικονομίας της Κύπρου σε αυτήν της Ελλάδας.

Σύμφωνα με το Stockwatch, ο κ. Κέκιτς απαντώντας σε σχετική ερώτηση στο συνέδριο Economist που διοργανώνεται σήμερα στη Λευκωσία δήλωσε αναφερόμενος στο 2013 ότι «δεν προβλέπουμε ύφεση».

Το 2013 αναμένεται να υπάρξει μια «πολύ μικρή» συρρίκνωση της οικονομίας, της τάξης μερικών δεκαδικών, είπε, χωρίς ωστόσο να προσδιορίσει ακριβές ποσοστό.

Πρόσθεσε ότι το 2012 η οικονομία της Κύπρου προβλέπεται να συρρικνωθεί κατά 2%.

Σύμφωνα με τον κ. Κέκιτς, η κυπριακή οικονομία θα αρχίσει να ανακάμπτει από το 2014 ως το 2017, ακολουθώντας την ευρωζώνη.

Ωστόσο, ο κ. Κέκιτς υπογράμμισε την ύπαρξη υψηλών κινδύνων, όπως ανέφερε, λόγω της έκθεσης της κυπριακής οικονομίας στην ελληνική.

Το συνέδριο Economist πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στη Λευκωσία με θέμα «Στρατηγική ηγεσία για σταθερότητα, πρόοδο και ευημερία στην Ευρώπη», υπό την αιγίδα της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, και συνδιοργανώνεται με την αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v