Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παγκόσμια Τράπεζα: Ψαλίδι σε προβλέψεις για Κίνα

Η επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας θα αποδειχθεί πιο βαθιά και με μεγαλύτερη διάρκεια από ότι προβλέπουν οι περισσότεροι αναλυτές, προειδοποιεί η Παγκόσμια Τράπεζα.

Παγκόσμια Τράπεζα: Ψαλίδι σε προβλέψεις για Κίνα
Επί τα χείρω αναθεωρεί η Παγκόσμια Τράπεζα τις προβλέψεις της για την Κίνα αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Ασίας – Ειρηνικού και προειδοποιεί ότι η επιβράδυνση στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη μπορεί να αποδειχθεί πιο βαθιά και με μεγαλύτερη διάρκεια από ότι προβλέπουν οι περισσότεροι αναλυτές.

«Εν αντιθέσει με τις υπόλοιπες χώρες της περιοχής, η Κίνα αντιμετωπίζει διπλό πλήγμα» υποστηρίζει ο Bert Hofman της Παγκόσμιας Τράπεζας και εξηγεί: «Η επιβράδυνση καθοδηγείται από τις αδύναμες εξαγωγές όπως και την αποδυνάμωση της εγχώριας ζήτησης, ειδικότερα στην ανάπτυξη των επενδύσεων».

Έτσι, η Παγκόσμια Τράπεζα βλέπει για την Κίνα ανάπτυξη φέτος κατά 7,7% (έναντι αρχικής εκτίμησης στο 8,2%) και για το 2012 κατά 8,1% (έναντι αρχικής εκτίμησης στο 8,6%). Επισημαίνεται πάντως, ότι δεν αναιρείται η πρόβλεψη για "ομαλή προσγείωση" της κινεζικής οικονομίας.

Για την ευρύτερη περιοχή, η Παγκόσμια Τράπεζα προβλέπει αναπτυξη κατά 7,2% φέτος (έναντι αρχικής εκτίμησης κατά 7,6%) και 7,6% το 2013 (έναντι αρχικής εκτίμησης στο 8%)

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v