Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Bernanke: Χαμηλά επιτόκια ως το 2015

Ο επικεφαλής της Fed, Βen Bernanke επανέλαβε την δέσμευση του να διατηρήσει την ποσοτική χαλάρωση σε επίπεδα ρεκόρ ακόμα και μετά την ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας.

Bernanke: Χαμηλά επιτόκια ως το 2015
Ο επικεφαλής της Fed, Βen Bernanke επανέλαβε την δέσμευση του να διατηρήσει την ποσοτική χαλάρωση σε επίπεδα ρεκόρ ακόμα και μετά την ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας, ενώ υποστήριξε ότι δεν περιμένει η οικονομία να παραμείνει αδύναμη ως το 2015.

"Περιμένουμε ότι μια υπερβολικά επεκτατική στάση στη νομισματική πολιτική θα είναι κατάλληλη για αρκετό διάστημα μετά την ενίσχυση της οικονομίας" δήλωσε τη Δευτέρα ο κ. Bernanke σε ομιλία του στην Ινδιανάπολη.

Η πρόβλεψη της Fed να διατηρήσει το βασικό επιτόκιο κοντά στο μηδέν τουλάχιστον ως το 2015, "δεν σημαίνει ότι περιμένουμε ότι η οικονομία θα παραμείνει αδύναμη μέχρι τότε".

Παράλληλα, ο κ. Βernanke επεσήμανε ότι η Fed δεν έχει εγκαταλείψει το στόχο για τη σταθερότητα των τιμών.

Υποστήριξε ότι οι πολιτικές χαμηλών επιτοκίων τα τελευταία πέντε χρόνια δεν έχουν "οδηγήσει σε αυξημένο πληθωρισμό" και οι προσδοκίες των καταναλωτών "παραμένουν σχετικά σταθερές".

Oι αξιωματούχοι της Fed έχουν τα απαραίτητα εργαλεία για να απαντήσουν σε "πληθωριστικές πιέσεις που μπορούν να εμφανιστούν", σημείωσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v