Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

O'Neill: H Kίνα η top επιλογή στα BRIC's

Οι κινεζικές μετοχές αποτελούν την καλύτερη επενδυτική ευκαιρία από όλες τις αγορές των BRIC, εκτιμά ο Jim O'Neill της Goldman Sachs.

ONeill: H Kίνα η top επιλογή στα BRICs
Οι κινεζικές μετοχές υποχώρησαν αυτή την εβδομάδα στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2009 εν μέσω ανησυχιών για επιβράδυνση της ανάπτυξης, αλλά ο Jim O’Oneill της Goldman Sachs εκτιμά ότι αποτελούν την καλύτερη επενδυτική ευκαιρία από όλες τις αγορές των BRIC.

"Αυτή τη στιγμή η αγορά της Κίνας μου φαίνεται η πιο ελκυστική" ανέφερε την Παρασκευή ο κ. O’Neill σε συνέντευξη τύπου στη Σιγκαπούρη.

Με το δείκτη Shanghai Composite να προσγειώνεται την Τετάρτη σε χαμηλό 44 μηνών, ο κ. O’Neill υποστηρίζει ότι είναι μια καλή ευκαιρία για αγορά κινεζικών μετοχών.

Καθώς η Κίνα προσπαθεί να ισορροπήσει την εσωτερική ζήτηση με τον εξαγωγικό προσανατολισμό, θα υπάρξουν πολλοί νέοι νικητές, είπε ο κ. O’Neill.

"Να είστε long σε οτιδήποτε έχει να κάνει με τη νέα Κίνα και short σε οτιδήποτε έχει να κάνει με την παλιά" τόνισε, προβλέποντας ευκαιρίες σε όλες τις επενδύσεις που θα επωφεληθούν από την άνοδο των εισοδημάτων της μεσαίας τάξης. 

Σύμφωνα με τον O'Neill, οι επενδυτές θα βρουν ευκαιρίες σε τομείς που έχουν να κάνουν με την κατανάλωση και την υγεία, ενώ καλό είναι μείνουν μακριά από εταιρείες που εμπλέκονται στη βαριά βιομηχανία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v