SBC: Φήμες εξαγοράς της πάλαι ποτέ μητρικής ΑΤ&Τ

Σε μια συμφωνία που αν επιτευχθεί θα είναι ο επίλογος μιας επιχειρηματικής ιστορίας 120 ετών, η SBC φέρεται να διεξάγει συνομιλίες για την εξαγορά προς 16 δισ. δολ. και πλέον της AT&T, του πρώτου τεχνολογικού κολοσσού της σύγχρονης εποχής.

SBC: Φήμες εξαγοράς της πάλαι ποτέ μητρικής ΑΤ&Τ
Σε μια συμφωνία που αν επιτευχθεί θα είναι ο επίλογος μιας επιχειρηματικής ιστορίας 120 ετών, η SBC φέρεται να διεξάγει συνομιλίες για την εξαγορά της AT&T προς 16 δισ. δολ. και πλέον.

Η ΑΤ&Τ υπήρξε ο πρώτος τεχνολογικός κολοσσός της σύγχρονης εποχής και το πρωτότυπο μοντέλο των τηλεπικοινωνιακών εταιριών σε όλο τον πλανήτη.

Εάν επιτευχθεί η συμφωνία, θα πρόκειται για επανένωση κάποιων εκ των μερών στα οποία διαμελίστηκε το τηλεφωνικό μονοπώλιο το 1984.

Στις συνομιλίες, οι οποίες περιγράφονται ως ιδιαίτερα ”ρευστές κι ευαίσθητες”, συζητείται η συνένωση της SBC, της δεύτερης μεγαλύτερης τηλεφωνικής εταιρίας του έθνους που ελέγχει περί τους 50 εκατομμύρια συνδρομητές, με την πρώην μητρική της ΑΤ&Τ.

Η ΑΤ&Τ που μέχρι πριν 20 χρόνια ήταν από τις ισχυρότερες αμερικανικές εταιρίες, είναι σήμερα μια ”σκιά του εαυτού της” και επικεντρώνεται πλέον αποκλειστικά και μόνο σε επιχειρηματικούς πελάτες.

Πέρσι ανακοίνωσε ότι διακόπτει πλήρως την προώθηση των επιχειρήσεών τους στην αγορά της ευρείας κατανάλωσης. Την φημολογούμενη είδηση αποκάλυψε η εφημερίδα The New York Times.

Η ενδεχόμενη συμφωνία θεωρείται πάντως αρκετά εύκολο να αναιρεθεί, καθώς εξάλλου δεν είναι η πρώτη φορά που η ΑΤ&Τ διεξάγει συνομιλίες για την εξαγορά της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v