Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φόβοι για "νέα Lehman" εντός 12μήνου

Οι μεγάλοι επενδυτές του πλανήτη φοβούνται ότι θα ξεσπάσει νέα κρίση στις αγορές κατά τους επόμενους 12 μήνες, ανάλογη με εκείνη που προκάλεσε η κατάρρευση της Lehman Brothers. Βλέπουν ισχυρό "σοκ".

Φόβοι για νέα Lehman εντός 12μήνου
Οι μεγάλοι επενδυτές του πλανήτη φοβούνται ότι θα ξεσπάσει νέα κρίση στις αγορές κατά τους επόμενους 12 μήνες, καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες ότι τα προβλήματα στην ευρωζώνη θα πληξουν την παγκόσμια ανάπτυξη και θα προκαλέσουν αναταραχή στο διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα, ανάλογη με εκείνη που προκάλεσε η κατάρρευση της Lehman Brothers.

Πάνω από 70% των μεγαλύτερων διεθνών επενδυτών φοβούνται ότι θα εκδηλωθεί «tail-risk event» δηλαδή κάποιο εξωτερικό σοκ που θα προκαλέσει ξεπούλημα στις αγορές και θα αποτελέσει ενδεχόμενη απειλή στο χρηματοοικονομικό σύστημα, εντός του επόμενου 12μήνου, σύμφωνα με την έρευνα της State Street Global Advisors.

Η State Street, που είναι ο τρίτος ισχυρός διαχειριστής της αγοράς χρήματος στον κόσμο, αναφέρει ότι το 71% των επενδυτών που συμμετείχαν στην έρευνα, μεταξύ των οποίων μεγάλα συνταξιοδοτικά ταμεία, διαχειριστές κεφαλαίων και private banks, φοβούνται ότι επίκειται νέα κρίση «τύπου Lehman».

Τα δύο τρίτα των επενδυτών πιστεύουν ότι την νέα κρίση θα προκαλέσει η διολίσθηση της παγκόσμιας οικονομίας σε ύφεση, ένα ανάλογο ποσοστό θεωρούν ότι το έναυσμα θα είναι η διάλυση του ευρώ και το ένα πέμπτο μια τραπεζική κατάρρευση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v