Γερμανία: Σε υψηλό 11 μηνών ο Ifo

Ανέλπιστη βελτίωση στα υψηλότερα επίπεδα 11 μηνών εμφάνισε τον Ιανουάριο η επιχειρηματική εμπιστοσύνη στη Γερμανία, καθώς το ευρώ υπαναχώρησε από τα επίπεδα-ρεκόρ έναντι του δολαρίου και οι τιμές του πετρελαίου έπεσαν.

Γερμανία: Σε υψηλό 11 μηνών ο Ifo
Ανέλπιστη βελτίωση στα υψηλότερα επίπεδα 11 μηνών εμφάνισε τον Ιανουάριο η επιχειρηματική εμπιστοσύνη στη Γερμανία, καθώς το ευρώ υπαναχώρησε από τα επίπεδα-ρεκόρ έναντι του δολαρίου και οι τιμές του πετρελαίου έπεσαν, ενώ παράλληλα επικρατεί αισιοδοξία για βελτίωση της εσωτερικής ζήτησης στην ισχυρότερη οικονομία της ευρωζώνης.

Ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης Ifo που καταρτίζει το ομώνυμο, κορυφαίο, ινστιτούτο ερευνών του Μονάχου, ύστερα από έρευνα σε 7.000 κορυφαία στελέχη επιχειρήσεων, αυξήθηκε στο 96,4 από 96,2 τον Δεκέμβριο.

Οι οικονομολόγοι, βάσει έρευνας του πρακτορείου Bloomberg, περίμεναν ότι ο δείκτης θα υποχωρήσει στο 96.

Αναλυτικότερα, ο δείκτης μελλοντικών προσδοκιών αυξήθηκε στο 97,6 από 96,5 κατά το εξεταζόμενο διάστημα, ενώ ο δείκτης τρεχουσών συνθηκών υποχώρησε στο 95,3 από 96.

Η ανάλυση των επιμέρους δεικτών καταδεικνύει, όπως τόνισε και ο επικεφαλής του ινστιτούτου Hans-Werner Sinn, ότι τα στελέχη των επιχειρήσεων περιμένουν πως το 2005 θα είναι καλύτερο από το 2004.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v