Vodafone: Αυξήθηκαν κατά 5,4 εκατ. οι συνδρομητές

Η Vodafone εξασφάλισε 5,4 εκατομμύρια νέους πελάτες στο τρίμηνο που κάλυψε την κρίσιμη χριστουγεννιάτικη περίοδο, με αποτέλεσμα η διεθνής πελατειακή βάση της να διευρυνθεί στις 151,8 εκατομμύρια συνδρομές.

Vodafone: Αυξήθηκαν κατά 5,4 εκατ. οι συνδρομητές
Η Vodafone εξασφάλισε 5,4 εκατομμύρια νέους πελάτες στο τρίμηνο που κάλυψε την κρίσιμη χριστουγεννιάτικη περίοδο, αισθητά περισσότερους απ’ όσους περίμεναν οι αναλυτές.

Ο όμιλος ανακοίνωσε ότι η διεθνής πελατειακή βάση διευρύνθηκε στις 151,8 εκατομμύρια συνδρομές, ύστερα από ένα τρίμηνο εφαρμογής ”επιθετικού” προγράμματος διαφήμισης και προβολής.

Πάντως ο κρίσιμος μέσος όρος των εσόδων ανά συνδρομητή (average revenue per user figure – ARPU) ”έμεινε πίσω” σε ορισμένες πολύ ανταγωνιστικές αγορές.

Ο εν λόγω μέσος όρος έμεινε αμετάβλητος στην Ιταλία και υποχώρησε στη Γερμανία, τη Βρετανία και την Ιαπωνία, παρότι ο αριθμός των συνδρομών σε Βρετανία, Ιταλία και Γερμανία αυξήθηκε.

Ιδιαίτερα απογοητευτική ήταν η πορεία στην ιαπωνική αγορά, όπου προστέθηκαν μόλις 36 χιλιάδες νέοι συνδρομητές, δηλαδή 40% λιγότεροι από το προηγούμενο τρίμηνο.

Οι αναλυτές περίμεναν ότι η συνολική αύξηση της παγκόσμιας πελατειακής βάσης θα αυξηθεί στους 3,9 με 4,5 εκατομμύρια συνδρομητές στο εξεταζόμενο τρίμηνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v