Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στον "πάτο" πολιτικοί, δημοσιογράφοι, τραπεζίτες

Τα τραπεζικά σκάνδαλα και οι χρηματοπιστωτικές κρίσεις «ανέβασαν» τους τραπεζίτες στην πρώτη θέση της δυσπιστίας του κοινού για το πρόσωπό τους, προσπερνώντας τους κτηματομεσίτες, σύμφωνα με έρευνα.

Στον πάτο πολιτικοί, δημοσιογράφοι, τραπεζίτες
Τα τραπεζικά σκάνδαλα και οι χρηματοπιστωτικές κρίσεις έκαναν τους τραπεζίτες να «πέσουν ένα σκαλί» ακόμη στην εμπιστοσύνη των πολιτών, με αποτέλεσμα ο κλάδος να προσπεράσει τους κτηματομεσίτες και να καταλάβει την τρίτη χειρότερη θέση στην λαϊκή συνείδηση, σύμφωνα με έρευνα του βρετανικού καταναλωτικού οργανισμού Which?.

Παρά την ενίσχυση της δυσπιστίας απέναντι στους τραπεζίτες, ο κλάδος εξακολουθεί να απολαμβάνει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη από τους δημοσιογράφους και τους πολιτικούς.

Η Which? διενήργησε την έρευνα μεταξύ 2.060 ανθρώπων, ρωτώντας τους πόσο εμπιστεύονται διάφορα επαγγέλματα.

Την μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στην συνείδηση του κοινού απολαμβάνουν οι νοσοκόμες, οι γιατροί και οι δάσκαλοι, την μικρότερη εμπιστοσύν έχει ο κόσμος απέναντι σε πολιτικούς, δημοσιογράφους και τραπεζίτες.

Η καταναλωτική οργάνωση αναφέρει ότι οι τραπεζίτες θα πρέπει να εφαρμόσουν δεοντολογικό κώδικα, αν θέλουν να αποκαταστήσουν την θέση τους στην εμπιστοσύνη του κόσμου. Θα πρέπει επίσης οπωσδήποτε να τιμωρηθούν για τις εξαπατήσεις στις πωλήσεις προϊόντων και να υποστούν μεγάλες μειώσεις τις αμοιβές τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v