Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

EBA: Η τραπεζική ένωση μπορεί να χωρίσει την ΕΕ

Το σχέδιο για τη δημιουργία μιας τραπεζικής ένωσης δημιουργεί τον κίνδυνο διάσπασης της εποπτείας των τραπεζών, μεταξύ των κρατών της ευρωζώνης και αυτών που δεν μετέχουν στη νομισματική ένωση, προειδοποίησε η EBA.

EBA: Η τραπεζική ένωση μπορεί να χωρίσει την ΕΕ
Το σχέδιο για τη δημιουργία μιας τραπεζικής ένωσης δημιουργεί τον κίνδυνο διάσπασης της εποπτείας των τραπεζών, μεταξύ των κρατών της ευρωζώνης και αυτών που δεν μετέχουν στη νομισματική ένωση, προειδοποίησε την Τετάρτη η EBA.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο επικεφαλής της EBA, Andrea Enria, δήλωσε σε ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ότι υπάρχει ο κίνδυνος να εγκαθιδρυθεί μια ομάδα κανόνων για τις τράπεζες της ευρωζώνης και άλλη για τις τράπεζες που είναι εκτός.

"Διατρέχουμε τον κίνδυνο μιας πόλωσης, ανάμεσα στην ευρωζώνη, η οποία θα έχει ενιαίους κανόνες και εποπτικές πρακτικές και την υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση" σημείωσε ο κ. Enria.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι ενώ η τραπεζική ένωση είναι "κάτι που πρέπει να γίνει τώρα", η πρόκληση είναι "να βρεθεί η σωστή κόλα που θα κρατήσει την κοινή αγορά ενωμένη".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v