Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πρόσκληση από Bundestag στο Mario Draghi

Πρόσκληση προς τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Mario Draghi θα απευθύνει το γερμανικό κοινοβούλιο όπως αναφέρε το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο Γερμανό βουλευτή

Πρόσκληση από Bundestag στο Mario Draghi
Πρόσκληση προς τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Mario Draghi θα απευθύνει το γερμανικό κοινοβούλιο όπως δήλωσε στο πρακτορείο Reuters η πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής προϋπολογισμού της Γερμανίας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Draghi θα κληθεί να μιλήσει στην Bundestag αναφορικά με το πρόγραμμα απεριορίστων αγορών κρατικων ομολόγων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

"Η πρόσκληση προς το Mario Draghi ετοιμαζεται και ανυπομονούμε στην ανταλλαγή απόψεων μεταξύ του προέδρου της ΕΚΤ και της επιτροπής προϋπολογισμού της Bundestag" δήλωσε η Petra Merkel.

Νωρίτερα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Wolfgang Schaeuble δήλωσε πως "έχει εμπιστοσύνη στην ΕΚΤ" συμπληρώνοντας πως πρέπει να γίνουν περισσότερα ώστε να κατανοήσουν οι Γερμανοί το συγκεκριμένο πρόγραμμα της ΕΚΤ. Μιλώντας σε γερμανικό ραδιόφωνο, ο κ. Schaeuble δήλωσε: "Δεν πρόκειται για κρατική χρηματοδότηση. ΗΕΚΤ δεν θα λάβει αποφάσεις που θα οδηγήσουν σε άμεση χρηματοδότηση κρατών. Αυτό θα παραβίαζε τηνεντολή της και δεν θα το κάνει"

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v