Standard Life: Παρέμβαση στην προσφορά DB για LSE

Η Standard Life ζήτησε από τον φορέα του γερμανικού χρηματιστηρίου Deutsche Börse να εξηγήσει γιατί θεωρεί ότι η προσφορά εξαγοράς του LSE είναι καλή επένδυση, σε μια ακόμη κίνηση που θα δυσκολέψει τον γερμανικό φορέα να αγνοήσει τις ανησυχίες των μετόχων.

Standard Life: Παρέμβαση στην προσφορά DB για LSE
Η Standard Life ζήτησε από τον φορέα του γερμανικού χρηματιστηρίου Deutsche Börse να εξηγήσει γιατί θεωρεί ότι η προσφορά εξαγοράς του London Stock Exchange είναι καλή επένδυση για τους μετόχους και τόνισε ότι θα ζητήσει την ψήφο των μετόχων πριν προχωρήσει οποιαδήποτε διαδικασία.

Η Standard Life, που κατέχει 1% των μετοχών του Deutsche Börse αλλά καμία του LSE, γίνεται έτσι ο πρώτος βρετανικός παραδοσιακός θεσμικός επενδυτής από τη Βρετανία που ασκεί πιέσεις ώστε να τεθεί το ζήτημα της εξαγοράς σε ψηφοφορία.

Μετά από αυτή την κίνηση, το Deutsche Börse θα δυσκολευτεί ιδιαίτερα να αγνοήσει τις ανησυχίες των μετόχων, οι οποίοι φοβούνται ότι ίσως πληρώνει ακριβά το λονδρέζικο χρηματιστήριο.

Επίσης, υπογραμμίζει ένα στοιχείο το οποίο οι Αγγλο-αμερικανοί επενδυτές θεωρούν βασική αδυναμία των γερμανικών κανόνων εταιρικής διακυβέρνησης, οι οποίοι έρχονται σε αντίθεση με εκείνους που ισχύουν στην αγγλική αγορά και δίνουν στους μετόχους εξουσία όσον αφορά τις μεγάλες επιχειρηματικές συναλλαγές.

Μέχρι στιγμής δύο hedge funds, το The Childrens’ Investment Trust και το Atticus, έχουν απειλήσει ότι θα ζητήσουν έκτακτη γενική συνέλευση με στόχο την απομάκρυνση του εποπτικού συμβουλίου του Deutsche Börse, εάν δώσει το ”ΟΚ” για να προχωρήσει η συμφωνία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v