ThyssenKrupp: Ανεβάζει τον πήχη κερδών για το 2005

Υψηλότερα έθεσε τον πήχη της κερδοφορίας για το σύνολο του 2005 η ThyssenKrupp, μετά τον υπερδιπλασιασμό των κερδών α’ τριμήνου, χάρη στην εκτίναξη των τιμών του χάλυβα σε επίπεδα ρεκόρ.

ThyssenKrupp: Ανεβάζει τον πήχη κερδών για το 2005
Υψηλότερα έθεσε τον πήχη της κερδοφορίας για το σύνολο του 2005 η ThyssenKrupp, μετά τον υπερδιπλασιασμό των κερδών α’ τριμήνου, χάρη στην εκτίναξη των τιμών του χάλυβα σε επίπεδα ρεκόρ, που έδωσε στην εταιρία την πιθανότητα να προχωρήσει σε αυξήσεις τιμών.

Τα προ φόρων κέρδη στο οικονομικό τρίμηνο έως τον Δεκέμβριο αυξήθηκαν στα 400 εκατ. ευρώ έναντι 168 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο περσινό διάστημα, όπως ανακοίνωσε η γερμανική ThyssenKrupp.

Στις αρχές Δεκεμβρίου ο διευθύνων σύμβουλος Ekkehard Schulz είχε καταθέσει την πρόβλεψη ότι τα προ φόρων κέρδη για το σύνολο του έτους θα είναι όσα και τα 1,6 δισ. ευρώ του 2004.

Ο όμιλος και οι ανταγωνιστές του όπως η Arcelor αύξησαν τις τιμές του χάλυβα επί πέντε συνεχόμενα τρίμηνα, καθώς η ανάπτυξη της διεθνούς οικονομίας ώθησε την ζήτηση των κατασκευαστών και αυτοκινητοβιομηχανιών.

Οι αυξήσεις στις τιμές χάλυβα ισοφάρισαν το υψηλό κόστος για άνθρακα, σίδηρο και σκραπ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v